Τετάρτη 22 Μαρτίου 2023

ΗΠΑ: Mαθητής πυροβόλησε και τραυμάτισε δύο Kαθηγητές σε γυμνάσιο στο Ντένβερ


 Δύο καθηγητές τραυματίστηκαν, ο ένας από τους οποίους νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση, από πυροβολισμούς στο γυμνάσιο του Ντένβερ East High School για τους οποίους θεωρείται ύποπτος ένας μαθητής που αναζητείται.

Ο αρχηγός της αστυνομίας του Ντένβερ, Ρον Τόμας, δήλωσε ότι οι πυροβολισμοί στο East High School αναφέρθηκαν περίπου στις 9:50 π.μ. και ότι η αστυνομία και οι ιατροί έφθασαν στο σημείο «πολύ γρήγορα» και εντόπισαν δύο ενήλικες άνδρες με τραύματα από πυροβολισμό.

Όπως είπε ο ένας τραυματίας βρίσκεται σε σταθερή κατάσταση και ο δεύτερος σε κρίσιμη.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας, εντοπίστηκε ένα πιστόλι είπε ο αρχηγός της αστυνομίας και πρόσθεσε πως ο μαθητής τράπηκε σε φυγή από το σχολείο ενώ οι έρευνες για τον εντοπισμό του βρίσκονται σε εξέλιξη.

«Αναζητούμε τον ύποπτο», είπε ο δήμαρχος Μάικλ Χάνκοκ. «Θα τον βρούμε και θα τον θεωρήσουμε υπεύθυνο για τις ενέργειές του οι οποίες μας έθεσαν όλους σε κίνδυνο και βέβαια τα δύο μέλη του προσωπικού που τραυματίστηκαν από τους πυροβολισμούς ενώ έκαναν τη δουλειά τους και προσπαθούσαν να κρατήσουν όλους ασφαλείς».

Ο δήμαρχος ζήτησε από τους κατοίκους να προσέχουν τον μαθητή, ο οποίος περιγράφεται ως 18χρονος Αφροαμερικανός που φοράει κουκούλα που εικονίζει αστροναύτη. Ο μαθητής θεωρείται «οπλισμένος και επικίνδυνος και πρόθυμος να χρησιμοποιήσει το όπλο», πρόσθεσε ο δήμαρχος.

Στη πρώτη ανάρτηση στο Twitter η αστυνομία του Κολοράντο έκανε λόγο για πυροβολισμούςστο σχολείο του ΝτένβερEast High School και πρόσθετε ότι υπάρχουν δύο θύματα που μεταφέρονται στο νοσοκομείο.

«Αυτή τη στιγμή, δύο ενήλικα θύματα έχουν εντοπιστεί και μεταφερθεί σε νοσοκομεία της περιοχής. Πιστεύεται ότι ο ύποπτος δεν βρίσκεται πλέον στο σημείο των πυροβολισμών, ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη έρευνες», αναφέρεται σε ένα πρώτο tweet της αστυνομίας του Ντένβερ.

Η περιοχή γύρω από το σχολείο αποκλείστηκε, ενώ οι έρευνες για το περιστατικό βρίσκονται σε εξέλιξη.

Σύμφωνα με το CNNi εφαρμόστηκε για τον απεγκλωβισμό των μαθητών που βρίσκοναν μέσα στο σχολείο την ώρα των πυροβολισμών, μόλις το επέτρεψε η αστυνομία.

Το γυμνάσιο – λύκειο East High School έχει περίπου 2.500 μαθητές και έχει τις υψηλότερες επιδόσεις από όλα τα δημόσια σχολεία του Ντένβερ.

Το γυμνάσιο βρίσκεται στο City Park της πρωτεύουσας του Κολοράντο και η αρχιτεκτονική του κτηρίου θεωρείται ιστορικό ορόσημο του Ντένβερ.

cnn.gr

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ δεν παίρνει θέση με πολιτική άποψη σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διαφορά ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δίκη σας ενημέρωση.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.