Τετάρτη 22 Μαρτίου 2023

Ηλιούπολη: Mαθητές με αναπηρία δεν πάνε σχολείο λόγω απουσίας οδηγών και συνοδών – Τι καταγγέλλουν γονείς

 


Σε μία πολύ σοβαρή καταγγελία προχώρησε στο enikos.gr o Ενιαίος Σύλλογος Γονέων Και Κηδεμόνων ΑμεΑ Αττικής και Νήσων, καθώς όπως υποστηρίζει 10 μαθητές με κινητική αναπηρία του Ειδικού Γυμνασίου-Λυκείου Ηλιούπολης δεν μπορούν να πάνε στο σχολείο λόγω έλλειψης προσωπικού.

Του Δημήτρη Καλογερόγιαννη

Συγκεκριμένα σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλει στο enikos.gr το μέλος του ΔΣ του Συλλόγου και επικεφαλής Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Αναπήρων Χάρης Χουρδάκης, δέκα μαθητές με κινητική αναπηρία του Ειδικού Γυμνασίου-Λυκείου Ηλιούπολης δεν έχουν την δυνατότητα να πάνε στο σχολείο τους και αναγκάζονται να παραμένουν στο σπίτι.

«Υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις στο προσωπικό. Ενώ υπάρχει ειδικό όχημα για την μεταφορά των μαθητών δεν υπάρχουν μόνιμοι οδηγοί και ειδικοί συνοδοί για την ασφαλή μεταφορά των μαθητών στο σχολικό», είπε.

Παράλληλα ο κ. Χουρδάκης τόνισε: «Μόλις 26 τέτοια οχήματα υπάρχουν σε ειδικά σχολεία της χώρας. Είναι κρίμα το σχολείο να διαθέτει όχημα και να μην καθίσταται εφικτή η μεταφορά των μαθητών μέσα σε αυτό».

«Ο Σύλλογός μας στηρίζει τον αγώνα των γονέων του ειδικού γυμνασίου-λυκείου Ηλιούπολης για να πάνε σχολείο οι 10 μαθητές που είναι κλεισμένοι στο σπίτι τους», είπε στο enikos.gr ο κ. Χουρδάκης υπογραμμίζοντας παράλληλα την αναγκαιότητα να προσληφθεί μόνιμο προσωπικό.

«Είναι απαράδεκτο να προσλαμβάνονται οδηγοί και συνοδοί με εξάμηνες συμβάσεις, κατά κανόνα, και τους υπόλοιπους μήνες τα παιδιά να είναι αναγκασμένα είτε να μένουν σπίτι είτε να μεταφέρονται από τον στρατό», υποστήριξε ο κ. Χουρδάκης και κατέληξε: «είναι αυτό που έλεγε μια 15χρονη με κινητική αναπηρία “δεν δέχομαι να με κατεβάζει ο οποιοσδήποτε από το σχολικό, θέλω αυτός που με κατεβάζει να τον νιώθω σαν αδελφό μου”».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ δεν παίρνει θέση με πολιτική άποψη σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διαφορά ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δίκη σας ενημέρωση.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.