Πέμπτη 23 Μαρτίου 2023

Αποκάλυψη Ανδρουλάκη με αιχμές για τη στάση Mητσοτάκη


 ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Στον απόηχο του πολέμου ΝΔ-ΠΑΣΟΚ για τις συναντήσεις Μητσοτάκη-Ανδρουλάκη που δεν έγιναν, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ

έδωσε το βράδυ της Τετάρτης στη δημοσιότητα ένα άγνωστο παρασκήνιο από μια πτυχή του σκανδάλου των υποκλοπών που δημιουργεί νέα ερωτήματα για την ως τώρα στάση του πρωθυπουργού.

Συγκεκριμένα, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ERTnews, έκανε γνωστό ότι ο κ. Μητσοτάκης στη δεξίωση στο προεδρικό μέγαρο τον περασμένο Ιούλιο, πιθανότατα γνωρίζοντας ότι ο κ. Ανδρουλάκης ήταν στόχος του Predator, επιχείρησε δολίως να εξασφαλίσει τη στήριξή του για την αντικατάσταση του επικεφαλής της Ανεξάρτητης Αρχής Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, Κώστα Μενουδάκου,

Λεπτομέρεια με ενδιαφέρον ως προς τη χρονική συγκυρία είναι ότι το περιστατικό συνέβη δύο μέρες πριν από την κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς στον Άρειο Πάγο εκ μέρους του κ. Ανδρουλάκη για την απόπειρα παγίδευσης με το Predator.

Σύμφωνα με την εξιστόρηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, «στο περιθώριο της παρουσίας μας εκεί, έρχεται ο πρωθυπουργός και μου λέει: "Γιατί δεν στηρίζετε την αλλαγή στην Ανεξάρτητη Αρχή Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα; Αφού χρειάζονται 3/5, πρέπει να βοηθήσετε και εσείς να υπάρξει αυτή η αλλαγή". Του απάντησα: "Βιάζεστε πάρα πολύ. Αν βιάζεστε τόσο, συνεννοηθείτε με τον κ. Βελόπουλο ή τον κ. Τσίπρα"». Ο κ. Ανδρουλάκης, δεν έκρυψε τον προβληματισμό του, επισημαίνοντας ότι απάντησε έτσι «γιατί γνώριζα πολύ καλά το σκάνδαλο του Predator και μου έκανε μεγάλη εντύπωση γιατί ο κ. Μητσοτάκης ήθελε να αλλάξει τον κ. Μενουδάκο λέγοντας συγχρόνως στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή ότι θα συγχωνεύσει και τις Αρχές».  

Πρόκειται για μια αναφορά που ερμηνεύεται ως απόπειρα εκ μέρους του πρωθυπουργού να μεθοδεύσει τη συγκάλυψη του σκανδάλου, βγάζοντας από τη μέση πρόσωπα με θεσμικό ρόλο που -όπως αποδείχθηκε εκ των υστέρων- διαδραμάτισαν κομβικό ρόλο στην αποκάλυψη της αλήθειας γύρω από την υπόθεση των παράνομων παρακολουθήσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ δεν παίρνει θέση με πολιτική άποψη σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διαφορά ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δίκη σας ενημέρωση.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.