Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2023

Ισραήλ: θηλυκή προδοσία


 Μια ασύλληπτη είδηση έρχεται στο φως της δημοσιότητας, με πέντε στρατιωτίνες του Ισραήλ να βρίσκονται στο επίκεντρο. Στη φυλακή υψίστης ασφαλείας στην οποία υπηρετούσαν οι πέντε στρατιωτίνες, κρατούταν φυλακισμένος ένας Παλαιστίνιος. Ο δε Παλαιστίνιος αυτός είχε εξαπολύσει φονικές επιθέσεις στο Ισραήλ, δολοφονώντας δεκάδες Ισραηλινούς. Σε συνέχεια της σύλληψής του, κρίθηκε άκρως επικίνδυνος και οδηγήθηκε στις φυλακές υψίστης ασφαλείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του BBC, η είδηση ήρθε στην επιφάνεια από την 5η γυναίκα, η οποία υπηρετούσε την υποχρεωτική στρατιωτική της θητεία (24 μήνες για τις γυναίκες, 32 μήνες τους για τους άνδρες). Όπως αποκαλύφθηκε από την ανάκριση, οι πέντε γυναίκες είχαν ερωτική σχέση με τον Παλαιστίνιο – δολοφόνο. Τα στοιχεία των γυναικών δεν έχουν δημοσιευθεί ακόμη.

Η ισραηλινή κυβέρνηση, σε συνέχεια της έκτασης που έλαβε αυτό το σκάνδαλο, απομάκρυνε τις πέντε γυναίκες από τις θέσεις τους και διέταξε περεταίρω έρευνα. Σε ανακοίνωσή της γνωστοποίησε ότι ως το 2025 καμία γυναίκα στρατιώτης δεν θα έχει θέση σε φυλακή υψίστης ασφαλείας.

Παρά το γεγονός ότι είχαν προηγηθεί αιτήματα από διάφορες ισραηλινές φυλακές ώστε να απομακρυνθούν γυναίκες από παρόμοιες θέσεις, η ισραηλινή κυβέρνηση τις αγνόησε με πρόφαση την έλλειψη προσωπικού.

Το γεγονός ότι οι πέντε αυτές στρατιωτίνες είχαν ερωτικές σχέσεις με έναν Παλαιστίνιο που δολοφόνησε τους συμπατριώτες τους, θα έπρεπε να θεωρείται κατάπτυστο. Δεν ήταν στο έλεος του εχθρού τους ώστε να επιχειρήσουν να επιβιώσουν. Συνέβη ακριβώς το αντίθετο: είχαν φυλακισμένο και ακινητοποιημένο τον εχθρό τους σε φυλακή ύψιστης ασφαλείας. Το γεγονός ότι ερωτοτροπούσαν μαζικά με τον δολοφόνο των συμπατριωτών τους, θα έπρεπε να θεωρείται εθνική προδοσία. Η απομάκρυνση από τις θέσεις τους δεν είναι αρκετή. Θα έπρεπε να επιβληθεί εξαιρετικά αυστηρή ποινή προς παραδειγματισμό όλων.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ δεν παίρνει θέση με πολιτική άποψη σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διαφορά ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δίκη σας ενημέρωση.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.