Τρίτη 29 Απριλίου 2025

Kαλαμαράκι κατασκευασμένο σε εκτυπωτή προωθεί η Νέα Τάξη στη Σιγκαπούρη θέλοντας να γεμίσει τον Kόσμο αρρώστιες


 Μετά από δύο χρόνια έρευνας, επιστήμονες στη Σιγκαπούρη τελειοποίησαν τρισδιάστατα εκτυπωμένα βίγκαν καλαμάρια που όχι μόνο η γεύση τους ισχυρίζονται ότι είναι σαν την πραγματική, αλλά περιέχουν 5% περισσότερη πρωτεΐνη.


Η «συνταγή» αναμιγνύει πρωτεΐνη φασολιών, μικροφύκη σε σκόνη, κόμμι gellan και λάδι canola. Στη συνέχεια ειδικός καταψύκτης παγώνει τους «δακτυλίους» αμέσως μετά την εκτύπωση, πριν τηγανιστούν. Όπου σύμφωνα με τους ερευνητές, η γεύση τους δύσκολα ξεχωρίζει από το πραγματικό καλαμάρι.

Η μικροσκοπική απεικόνιση έδειξε ακόμα και «κενά» στην πάστα που βγαίνει από τον τρισδιάστατο εκτυπωτή για να μιμούνται την υφή του πραγματικού καλαμαριού.

Επόμενη πρόκληση, η μαζική παραγωγή. Η πραγματική πρόκληση φυσικά είναι να πειστεί ο κόσμος και να αντικαταστήσει τα πραγματικά καλαμάρια με τα τεχνητά. Εννοείται ότι δεν υπάρχει καμία εγγύηση για μακροπρόθεσμες αρνητικές συνέπειες στην ανθρώπινη υγεία από την κατανάλωση τόσο του τέχνη του καλαμαριού, όσο και του τεχνητού κρέατος το οποίο ήδη βρίσκεται σε παραγωγή…

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ δεν παίρνει θέση με πολιτική άποψη σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διαφορά ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δίκη σας ενημέρωση.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.