Ένα γλυκό που συνδυάζει την πλούσια γεύση της σοκολάτας με τη βελούδινη κρέμα και την τραγανή υφή από μπισκότα και φιστίκια. Αν ψάχνεις για κάτι εντυπωσιακό αλλά ταυτόχρονα απλό στην παρασκευή του, αυτό το μπισκοτογλυκό είναι η ιδανική λύση. Φτιάχνεται χωρίς ψήσιμο και γίνεται ακόμα πιο νόστιμο την επόμενη μέρα.
Υλικά
Για τη βάση & γέμιση:
- 800 γρ. μπισκότα τύπου πτι μπερ σοκολάτας
- 100 γρ. φιστίκια (ανάλατα, ψιλοκομμένα)
- 1 κουτί κρέμα γάλακτος
- 1 σοκολάτα γάλακτος (λιωμένη)
Για την κρέμα βανίλιας:
- 4 κρόκοι αυγού
- 100 γρ. ζάχαρη
- 50 γρ. αλεύρι
- 600 ml γάλα
- 50 γρ. βούτυρο
Για τη γκανάζ:
- 2 κ.σ. κακάο
- 4 κ.σ. ζάχαρη
- 30 ml γάλα
- 70 γρ. βούτυρο
Εκτέλεση
Ξεκινάμε με την κρέμα. Σε μπολ χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη και προσθέτουμε το αλεύρι, συνεχίζοντας το ανακάτεμα με σύρμα. Ρίχνουμε σταδιακά το γάλα και ανακατεύουμε καλά. Μεταφέρουμε το μείγμα σε κατσαρολάκι και το ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει και να ενσωματωθεί.
Λιώνουμε τη σοκολάτα γάλακτος στο φούρνο μικροκυμάτων ή σε μπεν μαρί και ανακατεύουμε να γίνει λεία. Την αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει ελαφρώς.
Στο πυρέξ στρώνουμε τα μπισκότα, δημιουργώντας μια συμπαγή βάση. Από πάνω, με κορνέ ή κουτάλι, ρίχνουμε λίγη από τη λιωμένη σοκολάτα, έπειτα στρώνουμε λίγη από την λευκή κρέμα. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία για άλλες δύο στρώσεις: μπισκότα – σοκολάτα – κρέμα.
Για τη γκανάζ, βάζουμε όλα τα υλικά σε μικρό κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε με σύρμα μέχρι να δέσει. Απλώνουμε τη γκανάζ πάνω από το γλυκό και φροντίζουμε να καλύψει όλη την επιφάνεια.
Πασπαλίζουμε με τα ψιλοκομμένα φιστίκια και, αν θέλουμε, κάνουμε σχέδια ή λωρίδες με κορνέ χρησιμοποιώντας λίγη από τη σοκολατένια κρέμα που περίσσεψε.
Τοποθετούμε το γλυκό στο ψυγείο για τουλάχιστον 4-5 ώρες πριν το κόψουμε και το σερβίρουμε.
Tips & Μυστικά Επιτυχίας
- Θες πιο πλούσια γεύση; Πρόσθεσε λίγη πραλίνα φουντουκιού ανάμεσα στις στρώσεις.
- Φυλάσσεται στο ψυγείο για 3 μέρες και είναι ακόμα καλύτερο την επόμενη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ δεν παίρνει θέση με πολιτική άποψη σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διαφορά ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δίκη σας ενημέρωση.
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.