Το καλοκαίρι ζητάει ελαφριά, φρουτένια γλυκά που μας δροσίζουν και ταυτόχρονα μας χορταίνουν. Αυτή η μπουγάτσα με κρέμα ροδάκινου είναι η τέλεια εκδοχή ενός παραδοσιακού γλυκού που φοράει τα… καλοκαιρινά του και εντυπωσιάζει με την αρωματική φρουτένια γεύση του! Εύκολη στην εκτέλεση, με βελούδινη κρέμα και τραγανό φύλλο, ιδανική για πρωινό, απογευματινό αλλά και επιδόρπιο.
Υλικά
- 8 φύλλα κρούστας
- 100 γρ. βούτυρο λιωμένο
Για την κρέμα:
- 1 λίτρο γάλα ζεστό
- 3 κ.σ. βούτυρο
- 200 γρ. ψιλό σιμιγδάλι
- 200 γρ. ζάχαρη
- 2 αυγά (σε θερμοκρασία δωματίου)
- 1 βανίλια
- 3 ροδάκινα σε κομματάκια
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε το σιμιγδάλι. Το καβουρδίζουμε ελαφρά, ανακατεύοντας συνεχώς με σύρμα. Προσθέτουμε λίγο-λίγο το ζεστό γάλα, συνεχίζοντας το ανακάτεμα σε χαμηλή φωτιά για να μην κολλήσει. Ρίχνουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η κρέμα.
Μόλις πήξει, αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και την αφήνουμε να κρυώσει για 5 λεπτά. Προσθέτουμε τα αυγά ένα-ένα ανακατεύοντας δυνατά για να ενσωματωθούν χωρίς να «ψήσουν». Ρίχνουμε τη βανίλια και αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει εντελώς, σκεπάζοντας με μεμβράνη που να ακουμπάει στην επιφάνεια.
Λιώνουμε ξανά το βούτυρο και βουτυρώνουμε τρία φύλλα το ένα πάνω στο άλλο. Το τέταρτο το διπλώνουμε στα 4, το τοποθετούμε στο κέντρο των πρώτων και το βουτυρώνουμε επίσης.
Ανακατεύουμε ξανά την κρύα κρέμα για να αφρατέψει και προσθέτουμε τα ροδάκινα. Βάζουμε τη μισή ποσότητα της κρέμας πάνω στο κεντρικό φύλλο και διπλώνουμε πρώτα τις πλευρές δεξιά-αριστερά και μετά τις άλλες δύο. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με τα υπόλοιπα φύλλα.
Tip: Στο στάδιο αυτό μπορούμε να τα καταψύξουμε και να τα ψήσουμε όποτε θέλουμε, κατευθείαν από την κατάψυξη.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 20-25 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν όμορφα. Αφήνουμε να κρυώσουν και πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και κανέλα.
💡 Tip σερβιρίσματος:
Συνόδευσε τη με μπάλα παγωτό βανίλια για απόλυτη απόλαυση ή ρίξε από πάνω σιρόπι ροδάκινου αν έχεις γλυκό του κουταλιού!
Φρουτένια, βελούδινη, τραγανή και… άκρως καλοκαιρινή! Φτιάξ’ τη και θα τη ζητάνε ξανά και ξανά!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ δεν παίρνει θέση με πολιτική άποψη σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διαφορά ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δίκη σας ενημέρωση.
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.