Ψάχνετε μια εύκολη συνταγή για νόστιμα και αφράτα ντόνατ (donuts); Ένας chef μοιράστηκε στο TikTok το μυστικό για να φτιάξετε λαχταριστά μίνι ντόνατ με αλεύρι και γιαούρτι, σε χρόνο ρεκόρ. Αυτός ο απλός συνδυασμός δύο υλικών δημιουργεί μια ζύμη με ελαφρώς κολλώδη υφή που είναι το κλειδί για να έχουν αφράτη υφή τα donuts στο εσωτερικό.
Υλικά για τη συνταγή
- Για τη ζύμη
- 100γρ. γιαούρτι
Αλεύρι (αρκετό για να σχηματιστεί μια ζύμη)
Για το τηγάνισμα και το σερβίρισμα
- Φυτικό λάδι για τηγάνισμα
- Ζάχαρη κανέλας (ένα μείγμα από ζάχαρη άχνη και τριμμένη κανέλα για επικάλυψη, ή έτοιμη)
Οδηγίες
- Σε ένα μπολ, ανακατέψτε το γιαούρτι με αρκετό αλεύρι μέχρι να σχηματιστεί μια ελαφρώς κολλώδης ζύμη. Αυτή η κολλώδης υφή είναι αυτό που θα κάνει τα ντόνατ αφράτα.
- Σε ένα βαθύ τηγάνι ή κατσαρόλα, ρίξτε αρκετό φυτικό λάδι ώστε να βυθίζονται τα ντόνατ. Ζεστάνετε το λάδι στους 180°C.
- Χρησιμοποιήστε μια μεζούρα παγωτού ή ένα κουτάλι για να σχηματίσετε ομοιόμορφες μπουκιές ζύμης. Βυθίστε απαλά τη ζύμη στο καυτό λάδι. Τηγανίστε τα ντόνατ μέχρι να αποκτήσουν ένα όμορφο χρυσό καφέ χρώμα από όλες τις πλευρές.
- Στη συνέχεια, αφαιρέστε προσεκτικά τα ντόνατ με μια τρυπητή κουτάλα και στραγγίστε σε χαρτί κουζίνας.
- Καθώς τα ντόνατ τηγανίζονται, σε ένα μπολ ανακατέψτε μισή κούπα ζάχαρη άχνη με μία κουταλιά της σούπας τριμμένη κανέλα (ή χρησιμοποιήστε έτοιμη ζάχαρη κανέλας).
- Απευθείας από το καυτό λάδι, ρίξτε τα ζεστά ντόνατ στο μπολ με τη ζάχαρη κανέλας. Ανακατέψτε με λαβίδες ή κουνήστε το μπολ για να καλυφθούν καλά όλες οι πλευρές.
- Σερβίρετε αμέσως και απολαύστε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ δεν παίρνει θέση με πολιτική άποψη σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διαφορά ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δίκη σας ενημέρωση.
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.