Παρασκευή 18 Ιουλίου 2025

Χοιρινή τηγανιά με Βαλσάμικο


 Ενα φοβερο εδεσμα... που τρελαινει την παρεα!!!

Υλικά

  • 500 γρ. χοιρινό φιλέτο “ψαρονέφρι” κομμένο σε μέτριους κύβους
  • 1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 πράσινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 1/2 ποτήρι κρασιού βαλσάμικο
  • 1 κ.σ. μαργαρίνη
  • 5 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1/2 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 έτοιμος ζωμός κότας (κύβος) διαλυμένος σε 1 ποτήρι ζεστό νερό
  • Αλάτι και πιπέρι κατά προτίμηση

Εκτέλεση
Ρωτήστε τον χασάπη σας να κόψει το κρέας σε κυβάκια ή μπορείτε να το κόψετε μόνοι σας και να το αλευρώσετε.

Σε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι, προσθέστε το ελαιόλαδο και τη μαργαρίνη. Όταν ζεσταθούν, σοτάρετε το κρέας για περίπου 3 λεπτά. Στη συνέχεια, προσθέστε το κρεμμύδι, την πιπεριά και τέλος το σκόρδο. Συνεχίστε το σοτάρισμα για άλλα 3 λεπτά.

Αφού σοταριστούν (χωρίς να μαυρίσουν), σβήστε με το βαλσάμικο. Αφήστε το μείγμα να “αναπνεύσει” και να απορροφήσει τα υγρά, και στη συνέχεια προσθέστε τον ζωμό κότας. Συνεχίστε το μαγείρεμα σε μέτρια φωτιά μέχρι το κρέας να μαλακώσει και η σάλτσα να δέσει.

Παραλλαγή: Λεμονάτη Τηγανιά σε 6 βήματα!

ΥΛΙΚΑ – Για 4 άτομα

  • 1 κιλό χοιρινό για τηγανιά
  • 2 κ.σ. ρίγανη
  • Χυμό 2 λεμονιών
  • 4 κ.σ. μουστάρδα
  • Αλάτι
  • 1/2 ποτήρι νερό ή λευκό κρασί
  • 4 κ.σ. λάδι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ – Βήματα

Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε καλά τη ρίγανη, τη μουστάρδα και το νερό ή το κρασί. Στη συνέχεια, αλατοπιπερώνουμε το κρέας.

Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα μεγάλο και βαθύ τηγάνι με καπάκι. (Δεν χρειάζεται να βάλουμε πολύ λάδι, καθώς το κρέας θα βγάλει το δικό του λίπος.)

Όταν το λάδι είναι ζεστό, προσθέτουμε το κρέας και το γυρίζουμε με μια ξύλινη πιρούνα, ώστε να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές.

Αφού θωρακίσουμε το κρέας τηγανίζοντας το από όλες τις πλευρές, προσθέτουμε το μείγμα από το μπολ στο τηγάνι και κλείνουμε το καπάκι.

Αφήνουμε την τηγανιά να βράσει για περίπου 10 λεπτά. Όταν αρχίσει να πήζει η σάλτσα, αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά.

Σερβίρουμε τη τηγανιά ζεστή. Καλή μας όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ δεν παίρνει θέση με πολιτική άποψη σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διαφορά ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δίκη σας ενημέρωση.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.