Ο πατέρας Αριστείδης Σιώτρας, αστυνομικός στην Αθήνα και ταυτόχρονα άμισθος ιερέας σε χωριό του Δήμου Τρικκαίων, μίλησε στην εκπομπή «Καθαρές Κουβέντες» του OPEN για το προσωπικό του αδιέξοδο. Από τον Δεκέμβριο του 2024 έχει καταθέσει αίτημα απόσπασης επιμέλειας ώστε να υπηρετεί κοντά στα παιδιά του, ηλικίας 11, 10 και 8 ετών, που ζουν στα Τρίκαλα.
«Έχω υποβάλει αίτηση απόσπασης και παράλληλα αίτημα ακρόασης προς τον αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας. Έχω πρωτόκολλο, όλα είναι κατατεθειμένα, όμως δέκα μήνες μετά δεν υπάρχει καμία απάντηση. Τα παιδιά μου με ρωτούν κάθε μέρα: “Μπαμπά, θα έρθεις σήμερα;” κι εγώ δεν ξέρω τι να τους πω», τόνισε εμφανώς συγκινημένος.
«Υπηρετώ και την αστυνομία και την Εκκλησία»
Ο πατέρας Αριστείδης χειροτονήθηκε ιερέας το 2019, ωστόσο δεν αμείβεται για το λειτούργημά του. «Είμαι ιερέας από αγάπη και πίστη. Παράλληλα, υπηρετώ κανονικά ως αστυνομικός στην Αθήνα», εξήγησε.
Στο χωριό Λιόπραφτο Τρικάλων, όπου είναι διορισμένος εφημέριος, οι κάτοικοι –όπως σημείωσε η εκπομπή– αισθάνονται ήδη την απουσία του πνευματικού τους πατέρα και στέλνουν συνεχώς μηνύματα συμπαράστασης. «Δεν ζητώ χάρη, ζητώ να εφαρμόσουν τον νόμο. Η απόσπαση επιμέλειας δεν στερεί οργανική θέση. Θέλω απλώς να είμαι κοντά στα παιδιά μου», είπε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ δεν παίρνει θέση με πολιτική άποψη σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διαφορά ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δίκη σας ενημέρωση.
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.