Τρίτη 7 Οκτωβρίου 2025

ΚΡΕΜΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ ΜΕ ΚΑΡΥΔΑ – ΕΤΟΙΜΗ ΜΕΣΑ ΣΕ 5 ΛΕΠΤΑ


 ΚΡΕΜΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ ΜΕ ΚΑΡΥΔΑ – ΕΤΟΙΜΗ ΜΕΣΑ ΣΕ 5 ΛΕΠΤΑ

Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Γλυκά Από Την Τζένη”

Υλικά

4 ποτήρια νερού φυσικό χυμό πορτοκαλιών

120 γρ. ζάχαρη

120 γρ. κορν φλάουρ

καρύδα τριμμένη (για επικάλυψη)

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε τον χυμό πορτοκαλιού, τη ζάχαρη και το κορν φλάουρ. Βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα.

Μόλις η κρέμα αποκτήσει απαλή, παχύρρευστη υφή, την κατεβάζουμε από τη φωτιά και τη ρίχνουμε σε πυρέξ, ταψί ή τάπερ (περίπου 30 εκ.).

Απλώνουμε από πάνω μπόλικη τριμμένη καρύδα ώστε να καλυφθεί ομοιόμορφα η επιφάνεια.

Αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου και στη συνέχεια τη βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να παγώσει και να σταθεροποιηθεί.

Σερβίρουμε παγωμένη και απολαμβάνουμε μια δροσερή, εξωτική λιχουδιά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ δεν παίρνει θέση με πολιτική άποψη σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διαφορά ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δίκη σας ενημέρωση.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.