Απίθανο ρολό μοσχάρι στο φούρνο με υπέροχη σάλτσα και πατάτες με δεντρολίβανο..
Η συνταγή είναι από την Eleni Tsoutsoudaki-Bassalou
Υλικά
Για το ρολό μοσχάρι
2 κιλά μοσχάρι νουά (ολόκληρο κομμάτι)
1 τριμμένο καρότο
1 κλωνάρι ψιλοκομμένο σέλερι
½ ψιλοκομμένο πράσο
2 κλαδάκια θυμάρι
½ κ.γ. μπαχάρι
1 δαφνόφυλλο
1 κούπα κόκκινο κρασί
2 κούπες ζωμό κρέατος
Αλάτι & πιπέρι
1 κ.σ. κρύο βούτυρο
Για τη σάλτσα
1 γεμάτη κ.σ. αλεύρι (διαλυμένη σε λίγο νερό, για δέσιμο)
Για τις πατάτες baby
1 κιλό πατάτες baby
100–120 ml ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο ή ½ κ.γ. σκόρδο σε σκόνη
1 κ.γ. δεντρολίβανο
Αλάτι & πιπέρι
Λίγο βούτυρο
Εκτέλεση
Για το ρολό
Δένουμε το μοσχάρι με σπάγκο ή ζητάμε από τον κρεοπώλη να το τοποθετήσει σε δίχτυ, ώστε να κρατήσει το σχήμα του και να κόβεται όμορφα μετά το ψήσιμο.
Σε βαθύ τηγάνι ή κατσαρόλα, ζεσταίνουμε λίγο λάδι και ροδίζουμε το κρέας από όλες τις πλευρές. Προσθέτουμε το καρότο, το σέλερι και το πράσο, και τα αφήνουμε να μαλακώσουν ελαφρά. Προσθέτουμε το θυμάρι, το μπαχάρι και το δαφνόφυλλο.
Σβήνουμε με το κόκκινο κρασί και στη συνέχεια ρίχνουμε τον ζωμό κρέατος. Αφήνουμε να πάρει βράση, μεταφέρουμε το κρέας με τα υγρά του σε μακρόστενο πυρέξ, σκεπάζουμε με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο, και ψήνουμε στους 170°C για 2 ώρες.
Κατά τη διάρκεια του ψησίματος, γυρίζουμε το ρολό ανά διαστήματα ώστε να βρέχεται από τα υγρά του και να ψηθεί ομοιόμορφα. Μόλις είναι έτοιμο, το αφήνουμε σκεπασμένο για 20 λεπτά να “ξεκουραστεί”.
Αφαιρούμε το κρέας, σουρώνουμε τη σάλτσα σε μικρή κατσαρόλα, προσθέτουμε το διαλυμένο αλεύρι και αφήνουμε να βράσει για λίγα λεπτά, μέχρι να πήξει ελαφρά. Κλείνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο για γυαλάδα και πλούσια υφή.
Για τις πατάτες baby
Πλένουμε καλά τις πατάτες χωρίς να τις ξεφλουδίσουμε και τις τοποθετούμε σε ταψί. Τις περιχύνουμε με ελαιόλαδο, προσθέτουμε το δεντρολίβανο, το σκόρδο, λίγο βούτυρο, αλάτι και πιπέρι, και τις ανακατεύουμε ελαφρά.
Σκεπάζουμε με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στους 170°C για περίπου 1 ώρα. Όταν μαλακώσουν, τις κόβουμε στη μέση και τις ροδίζουμε σε τηγάνι με τα υγρά του ταψιού μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ δεν παίρνει θέση με πολιτική άποψη σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διαφορά ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δίκη σας ενημέρωση.
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.