Ελαφρύ γλυκάκι με φρυγανιές και άρωμα κανέλας – απλά υπέροχο
Η συνταγή είναι από την κ. Αλεξάνδρα Κυριάκη
Υλικά (για ένα τετράγωνο πυρέξ 24×24 εκ.)
Για τη βάση:
12 φρυγανιές
Για το σιρόπι:
1½ φλιτζάνι ζάχαρη
1½ φλιτζάνι νερό
1 ξύλο κανέλας
1 φλούδα λεμονιού
Για την κρέμα:
500 ml γάλα
4 κ.σ. κορν φλάουερ
3 αυγά
1 βανίλια
1 κ.γ. κανέλα σκόνη
1 κ.σ. βούτυρο
¾ φλιτζάνι ζάχαρη
Για τη διακόσμηση:
300 ml φυτική σαντιγί (πράσινη συσκευασία)
Κανέλα
Τριμμένο λευκό αμύγδαλο
Εκτέλεση
Ξεκινάμε ετοιμάζοντας το σιρόπι: βράζουμε το νερό, τη ζάχαρη, το ξύλο κανέλας και τη φλούδα λεμονιού για 6–7 λεπτά από τη στιγμή που αρχίσει ο βρασμός. Αφαιρούμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.
Χτυπάμε τη φυτική σαντιγί με μίξερ μέχρι να αφρατέψει και να αποκτήσει σφιχτή υφή. Τη διατηρούμε στο ψυγείο μέχρι τη χρήση.
Στρώνουμε τις φρυγανιές σε διπλή σειρά μέσα στο πυρέξ και τις περιχύνουμε με το κρύο σιρόπι, αφήνοντάς τες να το απορροφήσουν καλά.
Για την κρέμα: σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη, τη βανίλια, το κορν φλάουερ και την κανέλα μέχρι να ομογενοποιηθούν. Ζεσταίνουμε το γάλα σε μια κατσαρόλα και ρίχνουμε το μισό μέσα στο μείγμα των αυγών ανακατεύοντας συνεχώς για να μην ψηθούν. Μεταφέρουμε το μείγμα ξανά στην κατσαρόλα με το υπόλοιπο γάλα και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η κρέμα. Μόλις πήξει, κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο.
Σκεπάζουμε την κρέμα με μεμβράνη και την αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.
Αφού κρυώσει, την απλώνουμε πάνω από τις σιροπιασμένες φρυγανιές, δημιουργούμε ροζέτες με τη σαντιγί και πασπαλίζουμε με κανέλα και τριμμένο αμύγδαλο.
Τοποθετούμε το γλυκό στο ψυγείο για 2–3 ώρες ώστε να παγώσει καλά πριν το σερβίρισμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ δεν παίρνει θέση με πολιτική άποψη σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διαφορά ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δίκη σας ενημέρωση.
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.