Η συνταγή είναι από κ. Άννα Κασσανδρεία
Αυτό το ρολό από κολοκυθάκια είναι μια πραγματική
αποκάλυψη! Συνδυάζει την απλότητα των λαχανικών με τη δροσερή γεύση της κρέμας τυριού, δημιουργώντας ένα πιάτο που εντυπωσιάζει τόσο σε εμφάνιση όσο και σε γεύση. Ιδανικό για μπουφέ, οικογενειακό τραπέζι ή ακόμα και ως ελαφρύ καλοκαιρινό δείπνο — σερβίρεται ζεστό ή κρύο και εξαφανίζεται αμέσως!Υλικά
- 3 μεγάλα κολοκυθάκια
- 3 αυγά
- 150 γρ. τριμμένο κασέρι
- 200 γρ. κρέμα τυριού
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Δυόσμος
- Άνηθος
Εκτέλεση
Πλένουμε καλά τα κολοκυθάκια και τα τρίβουμε στον τρίφτη. Τα αλατίζουμε και τα αφήνουμε για περίπου 20 λεπτά να βγάλουν τα υγρά τους. Έπειτα τα στύβουμε καλά με τα χέρια ή μέσα σε πετσέτα.
Σε ένα μπολ προσθέτουμε τα κολοκυθάκια, τα αυγά, το τριμμένο κασέρι, τον δυόσμο, τον άνηθο και το πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Σε ένα μικρό ταψάκι στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί και ρίχνουμε μέσα το μείγμα, σχηματίζοντας μια λεπτή στρώση (όχι χοντρή). Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220°C μέχρι να ροδίσει όμορφα.
Μόλις ψηθεί, αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά. Έπειτα το αναποδογυρίζουμε στον πάγκο εργασίας, αφαιρούμε προσεκτικά το χαρτί ψησίματος και απλώνουμε από πάνω την κρέμα τυριού (προαιρετικά πασπαλίζουμε και λίγο κασέρι).
Τυλίγουμε προσεκτικά σε ρολό και κόβουμε σε φέτες για σερβίρισμα. Το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό και πεντανόστιμο!
Tips
- Για πιο ελαφρύ αποτέλεσμα, μπορείτε να αντικαταστήσετε την κρέμα τυριού με ανθότυρο ή στραγγιστό γιαούρτι.
- Αν θέλετε πιο έντονη γεύση, προσθέστε λίγη φέτα στο μείγμα των κολοκυθιών.
- Το ρολό κόβεται πιο εύκολα όταν έχει κρυώσει καλά.
- Ιδανικό να σερβιριστεί με πράσινη σαλάτα ή γιαούρτι με σκόρδο και λεμόνι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ δεν παίρνει θέση με πολιτική άποψη σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διαφορά ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δίκη σας ενημέρωση.
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.