Συνταγή από κ. Άννα Κασσανδρεία – «ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ»
Αυτό το ρολό από κολοκυθάκια είναι από τις συνταγές που δοκιμάζεις μια φορά και μετά τη φτιάχνεις ξανά και ξανά.
Αφράτο, ελαφρύ, γεμάτο άρωμα από μυρωδικά και με μια κρεμώδη γέμιση που δένει τέλεια με το κασέρι. Ένα πιάτο που τρώγεται άνετα ζεστό ή κρύο, ιδανικό για μπουφέ, κολατσιό ή ένα γρήγορο βραδινό.Υλικά
- 3 μεγάλα κολοκυθάκια
- 3 αυγά
- 150 γρ. τριμμένο κασέρι
- 200 γρ. κρέμα τυρί
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Δυόσμος
- Άνηθος
Εκτέλεση
Πλένουμε τα κολοκύθια και τα τρίβουμε στον τρίφτη. Τα αλατίζουμε καλά και τα αφήνουμε 20 λεπτά σε σουρωτήρι για να βγάλουν τα υγρά τους.
Σε ένα μπολ βάζουμε τα καλά στραγγισμένα κολοκύθια, τα αυγά, το κασέρι, τον δυόσμο, τον άνηθο και το πιπέρι. Ανακατεύουμε μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιόμορφο.
Στρώνουμε ένα μικρό ταψάκι με αντικολλητικό χαρτί και απλώνουμε μέσα το μείγμα σε λεπτή στρώση — όχι χοντρή, γιατί θέλουμε να γίνει εύκαμπτο σαν βάση για ρολό.
Ψήνουμε μέχρι να ροδίσει. Μόλις είναι έτοιμο, το αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς.
Το αναποδογυρίζουμε στον πάγκο, αφαιρούμε το αντικολλητικό χαρτί και απλώνουμε από πάνω την κρέμα τυριού (και λίγο επιπλέον κασέρι αν θέλουμε). Το τυλίγουμε προσεκτικά σε ρολό.
Κόβουμε φέτες και απολαμβάνουμε.
Tips
- Αν βγάζουν πολύ νερό τα κολοκύθια, στίψ’ τα απαλά με τα χέρια για ακόμα καλύτερο αποτέλεσμα.
- Ταιριάζει τέλεια και με κρέμα τυριού light ή με ανθότυρο χτυπημένο.
- Μπορείς να προσθέσεις και λίγο ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι ή βασιλικό για άλλο άρωμα.
- Αν θες πιο σταθερό ρολό, άφησέ το στο ψυγείο για 30 λεπτά πριν το κόψιμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ δεν παίρνει θέση με πολιτική άποψη σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διαφορά ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δίκη σας ενημέρωση.
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.