Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 2025

Παραδοσιακοί Kουραμπιέδες για τα Χριστούγεννα! (Τραγανοί και Πεντανόστιμοι)

 


Παραδοσιακοί Κουραμπιέδες για τα Χριστούγεννα! (Τραγανοί και Πεντανόστιμοι)

Υλικά

100 γρ αμύγδαλα καβουρδισμένα

400 γρ ανάλατο αγελαδινό βούτυρο

50 γρ άχνη ζάχαρη

1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ

2 βανίλιες

1 σφηνάκι τσίπουρο

600 γρ αλεύρι γ.ο.χ.

Ανθόνερο ή ροδόνερο

Άχνη ζάχαρη

Εκτέλεση

Ξεκινάμε χοντροκόβοντας τα αμύγδαλα σε ένα μίξερ.

Κατόπιν, βγάζουμε το βούτυρο για αρκετές ώρες από το ψυγείο να μαλακώσει και το χτυπάμε για 5 λεπτά με το μίξερ να γίνει σαν σαντιγί. Στην συνέχεια, προσθέτουμε την ζάχαρη άχνη και ανακατεύουμε.

Έπειτα, ρίχνουμε το μπέικιν πάουντερ, τις βανίλιες, το τσίπουρο και ανακατεύουμε καλά.

Συνεχίζουμε και ενσωματώνουμε σταδιακά το αλεύρι μέχρι να έχουμε μία ζύμη ενώ στην πορεία βάζουμε τα αμύγδαλα και ανακατεύουμε καλά.



Στην συνέχεια, τοοποθετούμε στον πάγκο της κουζίνας μας, ένα αντικολλητικό χαρτί και ανοίγουμε την μισή ζύμη σε χοντρό φύλλο. Έπειτα κόβουμε τη ζύμη με κουπ πατ, όπως φαίνεται και στο βίντεο.

Αφαιρούμε την ζύμη που περισσεύει και βάζουμε τους κουραμπιέδες σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου, στις αντιστάσεις, στην μεσαία σχάρα, μέχρι να ροδίσουν.

Τέλος, όταν κρυώσουν οι κουραμπιέδες, τους ψεκάζουμε με το ανθόνερο ή ροδόνερο και πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Αν δεν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε ανθόνερο ή ροδόνερο, τους πασπαλίζουμε με άχνη όσο είναι καυτοί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ δεν παίρνει θέση με πολιτική άποψη σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διαφορά ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δίκη σας ενημέρωση.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.