Νέα αποκαλυπτικά στοιχεία έρχονται στο φως για τους δράστες της αιματηρής επίθεσης την Κυριακή (14/12) στην παραλία Μποντάι στο Σίδνει της Αυστραλίας με τους 15 νεκρούς, καθώς οι δράστες όχι μόνο είχαν προετοιμαστεί, πραγματοποιώντας εκπαίδευση στη χρήση πυροβόλων όπλων σε άγνωστη τοποθεσία στην ύπαιθρο, αλλά είχαν κάνει και επόπτευση του χώρου λίγα 24ωρα πριν το χτύπημα.
Η αυστραλιανή αστυνομία ανέφερε ακόμα ότι αυτοσχέδιες βόμβες με σωλήνες και μπάλες του τένις εκτοξεύθηκαν προς το πλήθος πριν από την επίθεση, αλλά δεν πυροδοτήθηκαν, σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα.
Παράλληλα δικαστικό έγγραφο έγγραφο που δημοσιοποιήθηκε τη Δευτέρα (22/12) αναφέρει ότι «ο κατηγορούμενος και ο πατέρας του φαίνονται σε όλο το βίντεο να πυροβολούν με κυνηγετικά όπλα και να κινούνται με τακτικό τρόπο».
Από τα στοιχεία της δικογραφίας προκύπτει ακόμη ότι βρέθηκε βίντεο σε κινητό τηλέφωνο στο οποίο οι Σατζίντ και Ναβίντ Ακράμ, ο πατέρας κι ο γιος που πραγματοποίησαν την επίθεση, παρουσιάζονται καθισμένοι μπροστά σε λάβαρο του Ισλαμικού Κράτους, απαγγέλλουν χωρίς του Κορανίου και κατακεραυνώνουν τους «σιωνιστές».
Ο Σατζίντ σκοτώθηκε από την αστυνομία στο σημείο της επίθεσης. Ήταν υπήκοος Ινδίας και είχε εισέλθει στην Αυστραλία με βίζα το 1998.
Ο 24χρονος γιος του, άνεργος οικοδόμος Ναβίντ, τραυματίστηκε. Είναι Αυστραλός πολίτης και κατηγορείται για τρομοκρατία, καθώς τον βαραίνουν 15 ανθρωποκτονίες και 40 περιπτώσεις βαριάς σωματικής βλάβης με πρόθεση ανθρωποκτονίας.
Κατηγορείται επίσης για επίδειξη συμβόλου απαγορευμένης τρομοκρατικής οργάνωσης, αφού στο αυτοκίνητό του βρέθηκαν δύο σημαίες του Ισλαμικού Κράτους.
Νέα μέτρα για την οπλοκατοχή
Η κυβέρνηση της Νέας Νότιας Ουαλίας, της οποίας στο Σίδνεϊ είναι η πρωτεύουσα, παρουσίασε ήδη τη Δευτέρα αυτές που χαρακτήρισε τις «πιο αυστηρές μεταρρυθμίσεις όσον αφορά τα πυροβόλα όπλα σε όλη τη χώρα», μετά τη χειρότερη σφαγή στη χώρα-ήπειρο της Ωκεανίας τα τελευταία σχεδόν 30 χρόνια.
Ο αριθμός των όπλων που θα επιτρέπεται να έχει στην κατοχή του κάθε κάτοικός της θα μειωθεί στα τέσσερα. Πάντως προβλέπονται εξαιρέσεις, ιδίως για τους αγρότες στην πελώρια χώρα, που θα έχουν δικαίωμα να έχουν στην κατοχή τους ως και δέκα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ δεν παίρνει θέση με πολιτική άποψη σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διαφορά ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δίκη σας ενημέρωση.
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.