Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2025

Μια συνταγή που πρέπει να δοκιμάσετε Oπωσδήποτε – σπιτικές κοτομπουκιές που θα σας μείνουν αξέχαστα!

 


Η συνταγή είναι από Δέσποινα Μπο – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Αν στο σπίτι ακούγεται συχνά το “να πάρουμε κοτομπουκιές απ’ έξω;”, αυτή η συνταγή είναι η στιγμή που ανατρέπεις τα δεδομένα.

Ένα στήθος κοτόπουλου, λίγο ψωμί του τοστ, αυγά και μπαχαρικά φτάνουν για να φτιάξεις κοτομπουκιές που θυμίζουν comfort street food, αλλά σε σπιτική, πολύ πιο νόστιμη εκδοχή. Ζουμερό κοτόπουλο μέσα, δυνατή, τραγανή κρούστα απ’ έξω – και στο τέλος όλοι ρωτάνε “έχει κι άλλο;”.


ΥΛΙΚΑ

  • 1 στήθος κοτόπουλου
  • 2 αυγά
  • 7–8 φέτες ψωμί τοστ (τριμμένες στο μούλτι)
  • Αλεύρι για πανάρισμα (περίπου 1 φλιτζάνι)
  • 1 κ.γ. καπνιστή πάπρικα
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Ελαιόλαδο ή σπορέλαιο για τηγάνισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ξεκινάμε με το κοτόπουλο. Τοποθετούμε το στήθος κοτόπουλου ανάμεσα σε δύο κομμάτια λαδόκολλας ή μεμβράνης και το χτυπάμε ελαφρά με πλάστη ή με ειδικό σφυράκι, μέχρι να γίνει πιο λεπτό και τρυφερό. Έπειτα το κόβουμε σε μέτρια κομμάτια, ώστε να είναι εύκολα στο τηγάνισμα και στο φάγωμα.

Σε ένα μπολ χτυπάμε καλά τα αυγά με ένα πιρούνι. Σε δεύτερο μπολ βάζουμε το αλεύρι, την καπνιστή πάπρικα, αλάτι και πιπέρι και τα ανακατεύουμε. Σε τρίτο μπολ βάζουμε το ψωμί τοστ, τριμμένο στο μούλτι, ώστε να δημιουργηθεί το “τραγανό” πανάρισμα.

Περνάμε κάθε κομμάτι κοτόπουλου πρώτα από το αλεύρι, φροντίζοντας να καλυφθεί παντού. Στη συνέχεια το βουτάμε στο χτυπημένο αυγό και μετά το κυλάμε στο τριμμένο ψωμί, πιέζοντας ελαφρά με τα χέρια για να κολλήσει καλά η κρούστα.

Ζεσταίνουμε αρκετό λάδι σε τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή θερμοκρασία. Το λάδι πρέπει να φτάνει τουλάχιστον μέχρι τη μέση των κομματιών για να τηγανιστούν σωστά. Τηγανίζουμε τις κοτομπουκιές λίγες-λίγες κάθε φορά, μέχρι να ροδίσουν ομοιόμορφα και από τις δύο πλευρές και να ψηθούν καλά εσωτερικά.

Βγάζουμε τις κοτομπουκιές σε απορροφητικό χαρτί για να στραγγίσει το περιττό λάδι και τις σερβίρουμε ζεστές, με ό,τι σως ή συνοδευτικό προτιμά η οικογένεια.



Tips

Για ακόμη πιο τραγανό αποτέλεσμα, αφήστε τις πανέ κοτομπουκιές 10–15 λεπτά στο ψυγείο πριν το τηγάνισμα, ώστε να “σταθεροποιηθεί” η κρούστα. Μπορείτε να αναμείξετε στο τριμμένο ψωμί λίγη επιπλέον πάπρικα, σκόρδο σε σκόνη ή ρίγανη για πιο έντονη γεύση. Αν θέλετε πιο ελαφρύ αποτέλεσμα, μπορείτε να ψήσετε τις κοτομπουκιές σε ταψί με λαδόκολλα και λίγο λάδι, γυρίζοντάς τες στη μέση του ψησίματος μέχρι να ροδίσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ δεν παίρνει θέση με πολιτική άποψη σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διαφορά ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δίκη σας ενημέρωση.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.