Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ετοιμάζεται για την επίσκεψή του στην Άγκυρα την Τετάρτη, όπου θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Όπως εκτιμάται, στόχος στις ελληνοτουρκικές σχέσεις είναι τα ήρεμα και τα πάντα να λυθούν μέσω διπλωματίας.
Άλλωστε όπως έχει ειπωθεί, τα προβλήματα στην ευρύτερη γειτονιά είναι αρκετά για να προκληθεί ακόμα ένα.
Η Άγκυρα βέβαια δεν πρόκειται να αφήσει ποτέ κατά μέρος την πολιτική ισχύος, καθώς οι επιδιώξεις εις βάρος της χώρας μας θα είναι πάντα εκεί και γίνεται συνεχώς λόγος για «γκρίζα» ζητήματα που πρέπει να λυθούν.
Σε αυτό το πλαίσιο και λίγο πριν μεταβεί στην τουρκική πρωτεύουσα ο Έλληνας πρωθυπουργός, τον γύρο των ΜΜΕ κάνει η σιωπή, συνοδευόμενη από μειδίαμα, του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Χακάν Φιντάν, όταν ερωτήθηκε από δημοσιογράφο στο CNN Türk, αν πιστεύει πως η Τουρκία πρέπει να αποκτήσει πυρηνικά όπλα.
Ο Τούρκος ΥΠΕΞ δεν έβγαλε λέξη και απλά χαμογέλασε, δίνοντας «τροφή» για ερμηνείες και πιθανώς στέλοντας μήνυμα προς την πλευρά της Ελλάδας.
Οι Τούρκοι θέλουν στην όποια σχέση με την Ελλάδα να περνάει, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, το δικό τους και κρίνουν πως η όποια προβολή ισχύος βοηθά προς αυτή την κατεύθυνση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ δεν παίρνει θέση με πολιτική άποψη σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διαφορά ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δίκη σας ενημέρωση.
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.