Ο Κιμ Γιονγκ Ουν καταδίκασε την επίθεση του Ισραήλ και των ΗΠΑ κατά του Ιράν και έστειλε μήνυμα δέσμευσης στην Τεχεράνη ότι η Βόρεια Κορέα είναι έτοιμη να παράσχει στην χώρα πυραύλους για χρήση εναντίον των επιτιθέμενων εάν της ζητηθεί, όπως αναφέρουν πηγές της Πιονγιάνγκ!
Είναι γεγονός ότι η Βόρεια Κορέα διαθέτει την τεχνολογία κατασκευής πυραύλων ανάλογων του ρωσικού Oreshnik που αρκούν για να καταστρέψουν, έστω και χωρίς πυρηνική κεφαλή μια ολόκληρη πόλη.
Ο Κιμ Γιονγκ Ουν ισχυρίστηκε ότι «ένας πύραυλος είναι αρκετός για να σβήσει» το Ισραήλ, τονίζοντας τις καταστροφικές δυνατότητες του πυρηνικού και βαλλιστικού οπλοστασίου που διαθέτει η Βόρεια Κορέα.
Καθώς η «Επιχείρηση Επική Οργή» συνεχίζει να στοχεύει την ιρανική ηγεσία, η είσοδος της Βόρειας Κορέας στη ρητορική και ενδεχομένως στην πολεμική διαμάχη προσθέτει μια επικίνδυνη νέα διάσταση στην σύγκρουση.
Αυτό έρχεται μετά από αναφορές για την προμήθεια υπερηχητικών πυραύλων κατά πλοίων από την Κίνα στο Ιράν και για την έκδοση πυρηνικών προειδοποιήσεων από τη Ρωσία μέσω του Ντμίτρι Μεντβέντεφ.
Η βορειοκορεατική απειλή στοχεύει συγκεκριμένα το Ισραήλ, το οποίο υπήρξε βασικός εταίρος στην επίθεση κατά του ιρανικού καθεστώτος.
O Κιμ Γιονγκ Ουν χρησιμοποιεί την ίδια ακραία ρητορική που χαρακτήρισε τις προηγούμενες αντιπαραθέσεις του με τη Δύση.
Αυτή η δήλωση αυξάνει σημαντικά το διακύβευμα για το «μεγάλο» που ο πρόεδρος Τραμπ προειδοποίησε πρόσφατα ότι «έρχεται σύντομα».
Καθώς οι παγκόσμιες αγορές ενέργειας παραμένουν παράλυτες και οι τιμές του ευρωπαϊκού φυσικού αερίου συνεχίζουν να αυξάνονται, η προοπτική ενός πολυμέτωπου συνασπισμού με πυρηνικά όπλα που θα υποστηρίζει το Ιράν αποτελεί υπαρξιακή απειλή για την περιφερειακή και παγκόσμια ασφάλεια.
Η διεθνής κοινότητα αντιμετωπίζει τώρα μια ταχέως αναπτυσσόμενη συμμαχία κρατών με πυρηνικά όπλα – Ρωσία, Κίνα και Βόρεια Κορέα – που όλα σηματοδοτούν την αντίθεσή τους στην αμερικανο-ισραηλινή εκστρατεία στη Μέση Ανατολή.
Ο Κιμ Γιονγκ Ουν δήλωσε ότι η στρατιωτική επιχείρηση των ΗΠΑ-Ισραήλ αποτελεί «παράνομη επιθετικότητα» και παραβίαση της εθνικής κυριαρχίας του Ιράν ενώ πρόσθεσε πως πρόκειται για δεδομένη ενέργεια που συνάδει με την «ηγεμονική και γκανγκστερική» φύση των Ηνωμένων Πολιτειών.
Είπε μάλιστα ότι «Οι περιφερειακές χώρες και άλλα κράτη με κοινά συμφέροντα θα πρέπει να αναλάβουν την ευθύνη για την αποκατάσταση της ειρήνης και της σταθερότητας στη Μέση Ανατολή».

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ δεν παίρνει θέση με πολιτική άποψη σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διαφορά ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δίκη σας ενημέρωση.
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.