Σε ποινή φυλάκισης 4 ετών με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη καταδικάστηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο ο ανεξάρτητος βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος για το περιστατικό βιαιοπραγίας με θύμα τον βουλευτή της Ελληνικής Λύσης Βασίλη Γραμμένο έξω από την αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής, στις 24 Απριλίου 2024.
Παράλληλα του επιβλήθηκαν δικαστικά έξοδα 1.600 ευρώ.
Το δικαστήριο, με οριακή πλειοψηφία [4-3] αναγνώρισε στον Κ. Φλώρο μόνο το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου.
Νωρίτερα, ο εισαγγελέας είχε προτείνει να του επιβληθεί ποινή κάθειρξης 5 ετών.
Ο καταδικασθείς βουλευτής μέσω του συνηγόρου του ζήτησε την αναγνώριση ελαφρυντικών, όπως πρότερος σύννομος βίος, ανάρμοστη συμπεριφορά του θύματος, ειλικρινή μετάνοια και καλή συμπεριφορά μετά την πράξη.
Ο εισαγγελέας ζήτησε την απόρριψη όλων των ελαφρυντικών περιστάσεων σημειώνοντας «αυτές οι συμπεριφορές μέσα στη Βουλή μας λυπούν όλους».
Τελικά το δικαστήριο αναγνώρισε στο πρόσωποό του μόνο το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ δεν παίρνει θέση με πολιτική άποψη σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διαφορά ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δίκη σας ενημέρωση.
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.