Σάββατο 23 Μαΐου 2026

Αμπάς Αραγτσί: Οι «υπερβολικές απαιτήσεις» των HΠΑ εμπόδιο στις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις


 Ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν, Αμπάς Αραγτσί, δήλωσε στον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ ότι οι «υπερβολικές απαιτήσεις» των ΗΠΑ αποτελούν το κύριο εμπόδιο στις συνεχιζόμενες ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις.

Ο Αραγτσί, μιλώντας τηλεφωνικά με τον Αντόνιο Γκουτέρες, δήλωσε ότι οι ΗΠΑ έχουν επανειλημμένα υπονομεύσει τη διπλωματία μέσω αθετημένων υποσχέσεων, αντιφατικών θέσεων και στρατιωτικής επιθετικότητας, αλλά το Ιράν παρόλα αυτά συμμετέχει σοβαρά στις συνομιλίες που γίνονται με τη μεσολάβηση του Πακιστάν.

Ο Γκουτέρες απέρριψε τη χρήση βίας κατά της κυριαρχίας οποιουδήποτε κράτους και ζήτησε συνέχιση της διπλωματίας για την αποκατάσταση της σταθερότητας στην περιοχή, σύμφωνα με ανακοίνωση του ιρανικού Υπουργείου Εξωτερικών, όπως αναφέρθηκε από το ημιεπίσημο πρακτορείο ειδήσεων Tasnim.



Πηγή: Aljazeera


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ δεν παίρνει θέση με πολιτική άποψη σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διαφορά ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δίκη σας ενημέρωση.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.