Κυριακή 26 Ιουλίου 2026

Πέθανε ο πρώην πρόεδρος της FIBA, Οράσιο Μουρατόρε

 


Tην απώλεια του Οράσιο Μουρατόρε, ο οποίος διετέλεσε πρόεδρος της FIBA από το 2014 έως το 2019, θρηνεί η οικογένεια του μπάσκετ.

Την είδηση του θανάτου του 75χρονου Αργεντινού έκανε γνωστή η Παγκόσμια Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης μέσω επίσημης ανακοίνωσής της, εκφράζοντας τη θλίψη της.

Ο Μουρατόρε βρέθηκε στην προεδρία της FIBA από το 2014 έως το 2019, έχοντας καθοριστικό ρόλο στη λειτουργία και την ανάπτυξη της παγκόσμιας ομοσπονδίας κατά τη διάρκεια της πενταετούς θητείας του.

Μάλιστα, ο Αργεντινός παράγοντας ήταν εκείνος που εισηγήθηκε στο Διοικητικό Συμβούλιο της FIBA τον διορισμό του Ανδρέα Ζαγκλή στη θέση του Γενικού Γραμματέα της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ δεν παίρνει θέση με πολιτική άποψη σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διαφορά ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δίκη σας ενημέρωση.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.