Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2022

T.Mπάιντεν: Οι ΗΠΑ δεν έχουν «κανονικό» Πρόεδρο – Πάλι σκόνταψε σε προεκλογική ομιλία (βίντεο)

 Κρίσιμες οι ενδιάμεσες αμερικανικές εκλογές για όλο τον πλανήτη

Ο Πρόεδρος Τ.Μπάιντεν για άλλη μία φορά (πλέον έχει χαθεί ο λογαριασμός) επιβεβαίωσε όσους θεωρούν πως επί του πρακτέου οι ΗΠΑ δεν έχουν

«κανονικό» ηγέτη, καθώς  κατέρρευσε στη σκηνή κατά τη διάρκεια ομιλίας του στη Νέα Υόρκη.

Ο Μπάιντεν, ο οποίος δεν έχει κάνει μεγάλη προεκλογική εκστρατεία στις ενδιάμεσες εκλογές, βρέθηκε σε συγκέντρωση μαζί με την Κάθι Χόκουλ, υποψήφια των Δημοκρατικών.

Καθώς απαντούσε σε έναν διαδηλωτή για το κλίμα ο 79χρονος Μπάιντεν παραλίγο να φάει τα μούτρα του όταν κάποια στιγμή σκόνταψε στη σκηνή γιατί δεν είδε κάποιο εμπόδιο μπροστά του!

«Ουπς», είπε καθώς ανακτούσε τη στάση του και συνέχισε την ομιλία του αλλά όλοι όσοι βρίσκονταν εκεί ήταν βαθιά ανήσυχοι για το ποιον έχουν για Πρόεδρο των ΗΠΑ.

Σημειώνεται ότι οι πολίτες στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, σε λιγότερο από 48 ώρες θα αποφασίσουν αν πρέπει η χώρα να ξεκινήσει να ανακτά την ισχύ της, την επιρροή και την ευμάρειά της, στέλνοντας «στα αζήτητα» την «ολική» εξουσία των Δημοκρατικών (προεδρία, Γερουσία, Κογκρέσο) που πήγαν το γαλόνι την βενζίνη από τα 0,90 στα 3,20 δολάρια (!) και τον πληθωρισμό από το 1,5% στο 8,5% ή αν θα αφήσει τον πάσχοντα από προχωρημένη άνοια πρόεδρο Τ.,Μπάιντεν να κυβερνήσει ανενόχλητος άλλα δύο χρόνια.

Στις κρισιμότερες ενδιάμεσες εκλογές στην ιστορία της χώρας, οι Ρεπουμπλικανοί που σαρώνουν σε όλες τις δημοσκοπήσεις με 60% έναντι 40% των Δημοκρατικών, στοχεύουν να αποκτήσουν την πλειοψηφία σε Γερουσία και Κογκρέσο και να μπορέσουν να ελέγξουν τα νομοθετικά και ελεγκτικά σώματα της χώρας.

Στο Κογκρέσο οι Ρεπουμπλικανοί χρειάζονται μόνο 5 έδρες από τις 435 και μόλις 1 στους 35 γερουσιαστές, οι οποίοι θα τεθούν υπό την κρίση των πολιτών για τη Γερουσία για να πάρουν την πλειοψηφία. Υπενθυμίζεται ότι επανακρίνονται βουλευτές και γερουσιαστές που είχαν ψηφιστεί στις ενδιάμεσες εκλογές το 2018.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ δεν παίρνει θέση με πολιτική άποψη σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διαφορά ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δίκη σας ενημέρωση.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.