Σάββατο 17 Μαΐου 2025

Όσες φορές και να τα κάνω δεν τα χορταίνω! Γεμιστά Mπουκιά και συχώριο και με την γέμιση που περισσεύει κάνουμε ντολμαδάκια!

 


Σίγουρα τα έχεις δοκιμάσει πολλές φορές και κάθε φορά σου φαίνονται πιο νόστιμα από την προηγουμένη! Αγαπάμε τα γεμιστά και σήμερα σου παρουσιάζω την απλή εκδοχή για να φτιάξεις γεμιστά στην κουζίνα σου! Καλή επιτυχία!

Υλικά

  • 3 κρεμμύδια
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό
  • Δυόσμο
  • 3 ντομάτες
  • 250 γρ. μανιτάρια
  • 15 πιπεριές
  • 500 γρ. ρύζι καρολίνα
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Άνηθο
  • Ελαιόλαδο
  • Αμπελόφυλλα
  • Νερό

Γεμιστά μπουκιά και συχώριο

Εκτέλεση
Στο μούλτι βάζουμε τα κρεμμύδια, το μαϊντανό, τον δυόσμο και τα αλέθουμε.

Προσθέτουμε κατόπιν την ψίχα από τις ντομάτες και την πολτοποιούμε.

Καθαρίζουμε και κόβουμε τα μανιτάρια σε κομμάτια.

Καθαρίζουμε τις πιπεριές από τα σπόρια.

Αναμειγνύουμε το ρύζι με τα κρεμμύδια, τα μανιτάρια, αλάτι, πιπέρι, άνηθο και ελαιόλαδο.

Γεμίζουμε τις ντομάτες και τις πιπερίες με το μείγμα.

Με το υπόλοιπο μείγμα κάνουμε ντολμαδάκια.

Τα τοποθετούμε τα γεμιστά σε ταψί.

Καλύπτουμε τα ντολμαδάκια από πάνω και από κάτω με αμπελόφυλλα.

Τα ραντίζουμε με ελαιόλαδο, αλάτι και ρίχνουμε αρκετό νερό.

Γεμιστά μπουκιά και συχώριο

Σκεπάζουμε το ταψί με τα γεμιστά και τα ντολμαδάκια με λαδόκολλα, αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στους 220 βαθμούς για 45 λεπτά. Ξεσκεπάζουμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο στους 200 βαθμούς Κελσίου μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν.

Δες την εκτέλεση της συνταγής για τα σημερινά γεμιστά στο βίντεο που ακολουθεί:

Όσες φορές και να τα κάνω δεν τα χορταίνω! Γεμιστά μπουκιά και συχώριο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ δεν παίρνει θέση με πολιτική άποψη σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διαφορά ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δίκη σας ενημέρωση.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.