Δευτέρα 12 Ιουνίου 2017

Σεισμός Μυτιλήνη: Κατέρρευσαν σπίτια στο Πλωμάρι

Για καταρρεύσεις σπιτιών στο Πλωμάρι της Μυτιλήνης κάνουν λόγο πληροφορίες τα τοπικά ΜΜΕ του νησιού.

Οι κάτοικοι πετάχτηκαν κυριολεκτικά έντρομοι από τα σπίτια τους μετά το μεγάλο σεισμό μεταξύ Μυτιλήνης και Χίου.
Σύμφωνα με το ΣΚΑΙ, υπάρχουν αναφορές για ζημιές στο Πλωμάρι και τα γύρω χωριά που είναι κοντά στο επίκεντρο της σεισμικής δόνησης. 

Νέο video από τη στιγμή του σεισμού








Ο σεισμός έγινε αισθητός και στην Τουρκία

Ο σεισμός έγινε πολύ αισθητός και στην Τουρκία. Τουρκικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι σύμφωνα με το Παρατηρητήριο του Καντιλί το μέγεθος του σεισμού είναι 6,3 Ρίχτερ και αναφέρουν ότι η δόνηση έγινε πολύ αισθητή στην περιοχή της Σμύρνης που βρίσκεται απέναντι από το επίκεντρο του σεισμού.

Δήμαρχος Λέσβου: Ο σεισμός ήταν πολύ δυνατός


«Ο σεισμός ήταν ιδιαίτερα αισθητός και δυνατός. Δεν έχουμε ακόμα ακριβή εικόνα για ζημιές και τραυματισμούς» δήλωσε  ο δήμαρχος Λέσβου Σπύρος Γαληνός. 

«Ο σεισμός έγινε πολύ αισθητός στο νησί της Χίου. Πρώτα ακούσαμε ένα πολύ έντονο βουητό και αμέσως μετά ήρθε το ταρακούνημα που κράτησε αρκετά. Υπάρχει ψυχραιμία στον κόσμο. Πάντως, μέχρι στιγμής δεν έχουμε αναφορές για ζημιές, είναι πολύ νωρίς ακόμη» είπε ο αντιπεριφερειάρχης Χίου Σταμάτης Καρμάντζης μιλώντας στο protothema.gr.
Λέκκας: Δεν περιμέναμε τον σεισμό


«Ο σεισμός δεν προέρχεται από το ρήγμα της Ανατολίας», δήλωσε πριν από λίγο στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι ο πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας  Ευθύμιος Λέκκας. 


«Ήταν επιφανειακός σεισμός, δεν τον περιμέναμε» είπε ο κ. Λέκκας στο protothema.gr και πρόσθεσε ότι οι μεγαλύτερες ζημιές εντοπίζονται στην περιοχή του Πλωμαρίου.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις