Τετάρτη, 20 Σεπτεμβρίου 2017

Βροχές και “βουτιά” της θερμοκρασίας

Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αναμένονται σήμερα, αρχικά στο Ιόνιο και την Ήπειρο και βαθμιαία στη δυτική Στερεά, τη δυτική Πελοπόννησο και τη Μακεδονίας.
Εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται από το απόγευμα. Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης στα νότια.  Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί 3 με 4 και βαθμιαία δυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός αναμένονται λίγες νεφώσεις που μετά το μεσημέρι θα αυξηθούν και είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 και βαθμιαία νότιοι που από το βράδυ θα στραφούν σε δυτικούς 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία στη Μακεδονία και από τα δυτικά θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες. Τις πρωινές ώρες η ορατότητα στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και βαθμιαία στα νότια τοπικά 5 που από το βράδυ θα στραφούν ΣΕ δυτικούς μέχρι 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 31 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.


Στα νησιά του Ιουνίου, την Ήπειρο αναμένονται νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Στη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 και βαθμιαία τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 29 και κατά τόπους στα νότια έως 30 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο η ελάχιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο ο καιρός αναμένεται γενικά αίθριος. Παροδικές νεφώσεις με πιθανότητα τοπικών όμβρων στα ορεινά της Θεσσαλίας τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί 3 με 5 και βαθμιαία τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 33 βαθμούς Κελσίου. Στις Κυκλάδες η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 και βαθμιαία τοπικά 6 μποφόρ. Στα νότια από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Πρόγνωση καιρού για 21/09/2017

Την Πέμπτη στα δυτικά, τα κεντρικά, τα βόρεια και τα νησιά του  ανατολικού Αιγαίου αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανώς στα βόρεια σποραδικές καταιγίδες. Το βράδυ τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα βορειοανατολικά. Στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός  θα είναι γενικά αίθριος με λίγες παροδικές νεφώσεις στα Ηπειρωτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 και βαθμιαία στα νότια τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση σε όλη τη χώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις