Τρίτη, 7 Νοεμβρίου 2017

Οι συγκρούσεις γύρω από τη ΛΔΚ είναι επωφελείς για το Αμερικανικό λόμπι για τα όπλα, δήλωσαν στην Κρατική Δούμα

© RIA Novosti / Ilya Pitalev Σύστημα αντιαεροπορικών πυραύλων του Λαϊκού Στρατού της Κορέας κατά την διάρκεια παρέλασης στην Πιονγκγιάνγκ. Φωτογραφία αρχείου
ΜΟΣΧΑ, 6 Νοεμβρίου – RIA Novosti. Η Πίεση στην Πιονγκγιάνγκ με το θέμα της
Βόρειας Κορέας δεν
έχει λυθεί, εδώ  χρειάζονται  διπλωματικές διαπραγματεύσεις, ωστόσο, ορισμένοι κύκλοι στις ΗΠΑ είναι κερδοφόροι  πουλώντας  όπλα στην  Ιαπωνία , είπε στο  RIA Novosti ο αναπληρωτής επικεφαλής της διεθνούς επιτροπής της Κρατικής Δούμας Αλεξέι Chepa .
Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Σίνζο Άμπε, μετά τις συνομιλίες με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Donald Trump δήλωσε ότι οι χώρες τους συμφώνησαν να ασκήσουν τη μέγιστη πίεση στη Βόρεια Κορέα για  να σταματήσει το πυρηνικό της  πρόγραμμα, και το Τόκιο θα είναι δυνατόν  να παρακολουθεί  και να καταστρέψει τους πυραύλους της Βόρειας Κορέας  σε περίπτωση ανάγκης, διότι συνεργάζεται στενά  με τις Ηνωμένες Πολιτείες.
Ταυτόχρονα, η Trump σημείωσε ότι η Ιαπωνία θα μπορέσει να καταρρίψει πυραύλους της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας εάν αγοράσει νέα όπλα για το σκοπό αυτό από τις Ηνωμένες Πολιτείες.
‘Δεν θα αποδώσει . Απολύτως τίποτα δεν θα καταφέρουν , είναι απαραίτητο μόνο να καθίσουν , να μιλήσουν , για να προτείνουν   κάποιες προϋποθέσεις.   Και είμαι απολύτως βέβαιος ότι θα συμφωνήσουν … Η γλώσσα των απειλών δεν θα επιτύχει τίποτα, ως αντίδραση σε αυτές τις ενέργειες της Ιαπωνίας … Η Βόρεια Κορέα θα διενεργήσει τις επόμενες δοκιμές.
Η  λογική εδώ δείχνει ότι δεν έχουν άλλη επιλογή.  Είτε διαπραγματευόμαστε  , είτε συνεχίζουμε να  να κραδαίνουμε τα όπλα , δημιουργώντας έτσι μεγαλύτερη απειλή για τον κόσμο ‘, δήλωσε ο Chepa.
‘Γύρω από τη Βόρεια Κορέα επικεντρώνεται ένας μεγάλος αριθμός αμερικανικών όπλων – τα οποία προορίζονται για την  Νότια Κορέα και την Ιαπωνία. Και αυτά τα όπλα, συμπεριλαμβανομένων αυτών που βρίσκονται σε αυτά τα εδάφη, μας απειλούν.  Αυτό είναι ένα πρόβλημα για εμάς ‘, πρόσθεσε.
Μιλώντας για πιθανή προμήθεια όπλων στην Ιαπωνία, ο βουλευτής σημείωσε ότι η σύγκρουση γύρω από τη ΛΔΚ μπορεί να είναι επωφελής για ορισμένους κύκλους στις Ηνωμένες Πολιτείες.  ‘Για το λόμπι των όπλων, βέβαια, αυτό είναι δουλειά’, κατέληξε η Chepa.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις