Δευτέρα, 12 Φεβρουαρίου 2018

BINTEO - ΣΟΚ! Καταλάθος ο Αδωνις παραδέχθηκε ότι όντως πλήρωσε 65 εκατ. ευρώ στη Novartis μέσα στο 2013!

H προστατευόμενη μάρτυρας Αικατερίνη Κελέση, στην κατάθεσή της στις 8 Νοεμβρίου 2017 λέει για τα 65 εκατομμύρια ευρώ, που εξασφάλισε ο Αδωνις για τη Novartis:
«Ο Γεωργιάδης είχε πολύ στενή σχέση και επαφή με το Φρουζή δια ζώσης και μέσω ανταλλαγής μηνυμάτων και προωθούσε ιδιαίτερα τα συμφέροντα της εταιρείας. 
Ο Γεωργιάδης σε μια περίοδο μεγάλης οικονομικής στενότητας για την Ελλάδα εξασφάλισε χρήματα για την αποπληρωμή χρεών του Δημοσίου προς την Novartis ποσού 65 εκατομμυρίων € το οποίο ήταν δυσανάλογα μεγάλο σε σχέση με το ποσό που καταβλήθηκε στις υπόλοιπες φαρμακευτικές εταιρείες. Το γεγονός αυτό προκάλεσε μεγάλη δυσαρέσκεια στις υπόλοιπες φαρμακευτικές για τα πρόσωπα του Γεωργιάδη και του Φρουζη και ο τελευταίος κατηγορήθηκε ότι προωθούσε αποκλειστικά τα συμφέροντα της Novartis παρά το γεγονός οτι ήταν πρόεδρος της ΣΦΕΕ. Για να διασκεδάσει τις εντυπώσεις αυτές ο Φρουζής διέρρευσε στον τύπο την πληροφορία ότι δήθεν είχε διαταραχθεί η σχέση του με τον Γεωργιάδη. Γνωρίζω ότι ο Γεωργιάδης είχε κάνει συμφωνία με τον Φρουζή να λάβει ως αντάλλαγμα για την εξυπηρέτηση αυτή ποσό γύρω στα 2 εκατομμύρια € το οποίο και έλαβε αμέσως μετά την καταβολή των 65 εκατομμυρίων €. Τα χρήματα αυτά τα πήρε όπως σας έχω αναφέρει με βαλιτσάκι στο υπουργικό του γραφείο».
Για να απαντήσει σ’ αυτό, ο Αδωνις βγαίνει τις τρεις τελευταίες μέρες σ’ όλες τις τηλεοπτικές εκπομπές, κρατώντας στα χέρια του ένα χαρτί με όλες τις πληρωμές προς τις φαρμακευτικές, που έγιναν το 2013, τη χρονιά που ανέλαβε υπουργός Υγείας. 

Και το επιχείρημά του είναι ότι δεν υπάρχει καμία πληρωμή 65 εκατ. ευρώ στα επίσημα αρχεία του ΕΟΠΥΥ. Αρα, εφόσον δεν έγινε πληρωμή 65 εκατ. ευρώ, σημαίνει ότι οι μάρτυρες δεν ξέρουν τι λένε, και άρα δεν ισχύει ούτε η καταγγελλόμενη μίζα. Αυτό είναι το τελευταίο του μεγάλο επιχείρημα, για να πλήξει την αξιοπιστία των μαρτύρων και ταυτόχρονα για να φωνάξει για την αθωότητά του.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο Αδωνις, η μεγαλύτερη πληρωμή που έγινε επί των δικών του ημερών μέσα στο 2013 (τη χρονιά που αναφέρονται οι μάρτυρες και που ο ίδιος έγινε υπουργός Υγείας) είναι 23 εκατ. ευρώ, το Δεκέμβριο του 2013. 

Αυτό το επιχείρημα τον ακούσαμε να λέει στο δελτίο του ΣΚΑΙ, με τη Σία Κοσιώνη, το ίδιο ακριβώς επιχείρημα επικαλέστηκε και στην εκπομπή Checkpoint του ALPHA, με τη Γιάννα Παπαδάκου. 

Μόνο που η Γιάννα Παπαδάκου του ζήτησε να της το εξηγήσει αυτό, και τότε εκείνος –για να δώσει μια ολοκληρωμένη και αποστομωτική απάντηση- απαρίθμησε όλα τα ποσά που πήρε η Novartis μέσα στο 2013, από τον Ιούνιο που έγινε εκείνος υπουργός! Και είπε…

«Θέλετε να πω έναν έναν τους μήνες;

- Τον Ιούνιο πήρε μηδέν. Εγώ πήγα τέλος Ιουνίου.
- Τον Ιούλιο πήρε 11 εκατομμύρια.
- Τον Αύγουστο πήρε 202.000.
- Το Σεπτέμβριο πήρε 8 εκατομμύρια.
- Τον Οκτώβριο πήρε 9 εκατομμύρια
- Το Νοέμβριο πήρε 13 εκατομμύρια
- Το Δεκέμβριο πήρε 23 εκατομμύρια»
Αυτά είναι τα ποσά που Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΑΔΩΝΙΣ παραδέχεται ότι πληρώθηκε η Novartis μέσα στο 2013, τη χρονιά που έγινε εκείνος υπουργός.

Και στο σύνολο; 64.202.000 ευρώ! Δηλαδή… νάτα τα 65 εκατ. ευρώ, που λένε οι μάρτυρες!

Να τονίσουμε ότι οι μάρτυρες δεν μιλάνε σωρευτικά για όλο το 2013 (κάτι στο οποίο απάντησε ο Αδωνις στη συνέχεια) αλλά για το δεύτερο μισό της χρονιάς, μιας και γνωρίζουν πολύ καλά ότι ο Αδωνις Γεωργιάδης ανέλαβε υπουργός Υγείας τον Ιούνιο, κάτι που φαίνεται από άλλο σημείο της κατάθεσης της Κελέση.

Όταν καταθέτουν, λοιπόν, ότι ο Αδωνις «εξασφάλισε χρήματα για την αποπληρωμή χρεών του Δημοσίου προς την Novartis ποσού 65 εκατομμυρίων ευρώ» δεδομένα αναφέρονται στην περίοδο της δικής του υπουργικής θητείας εντός του 2013, δηλαδή από τη μέση της χρονιάς και μετά. Και όπως και ο ίδιος ο Αδωνις παραδέχθηκε, το ποσό που πήρε η Novartis από τη στιγμή που έγινε υπουργός μέχρι και το τέλος εκείνου του έτους όντως φτάνει τα 65 εκατομμύρια ευρώ!

Με αυτό το δεδομένο, μπορεί κανείς να βγάλει πολλά και διαφορετικά συμπεράσματα. Εμείς δεν θα ασχοληθούμε καθόλου με το αν ο Αδωνις πήρε τη μίζα που καταγγέλλουν οι μάρτυρες. Η δικαιοσύνη θα το αποφασίσει αυτό. Μπορούμε, όμως, δημοσιογραφικά να συμπεράνουμε ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ότι οι συγκεκριμένοι μάρτυρες ξέρουν τι λένε! Γιατί τα νούμερα τούς επιβεβαιώνουν.

Δείτε το βίντεο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις