Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2018

«Κλείδωσε» η ονομασία των Σκοπίων – Δηλώσεις-σοκ από τον Ν. Κοτζιά – Πανηγύρια σε ΠΓΔΜ-Αλβανία-Τουρκία – Δείτε βίντεο

Κλείδωσε και επίσως το όνομα των Σκοπίων, καθώς η ελληνική πλευρά βάζει πλέον ταφόπλακα στο κρίσιμο ζήτημα της ονομασίας της γειτονικής χώρας. Ο Ελληνας ΥΠΕΞ, όπως φαίνεται βιάζεται να δώσει το όνομα Μακεδονία στους Σκοπιανούς.
Τον λόγο δεν τον γνωρίζουμε, αλλά σίγουρα κάτι ύποπτο παίζεται εις βάρος των εθνικών μας θεμάτων. 
Το μόνο σίγουρο είναι πως οι Αλβανοί πανηγυρίζουν, καθώς ανοίγουν πλέον το ζήτημα των Τσάμηδων, οι Τούρκοι πλέον προκαλούν στα Ιμια και συνεχίσουν να κάνουν το ίδιο, ενώ οι Σκοπιανοί, χωρίς κόπο θα πάρουν αυτό που θέλουν.
Μια ωραία κυρία με το όνομα Μακεδονία είναι για τον ΥΠΕΞ, Νίκο Κοτζιά, τα Σκόπια, όπως είπε στο πρακτορείο Reuters που αναδημοσιεύθηκε από το «Radio Free Europe» («Radio Slobodna Evropa») στη λεγόμενη «μακεδονική» γλώσσα.
Το σχετικό απόσπαμα (από το 1:30 και μετά): 


Ομιλούμε για δηλώσεις όνειδος. Την ίδια στιγμή, ο Ζόραν Ζάεφ έχει δηλώσει πως από τα επτά σημεία (όνομα, εύρος χρήσης, ιθαγένεια, γλώσσα, ακρωνύμια, συντμήσεις νέας ονομασίας, εμπορική χρήση) που έχουν μπει στο τραπέζι, υπάρχει συμφωνία στα τρία.
«Σήμερα δεν πάμε να βαπτίσουμε αυτό κράτος , σήμερα αυτό το κράτος εμπεριέχει τη λέξη Μακεδονία, και μάλιστα για εκατόν σαράντα κράτη χωρίς επιθετικό προσδιορισμό, σήμερα αυτό που κάνουμε είναι ο γάμος, είναι σαν μια ωραία κυρία που έρχεται στο γάμο και αναρωτείται εάν στο επίθετό της θα προσθέσει και το επίθετο το ανδρός της».
Τα «φώτα» έχουν πέσει στην τελική ονομασία αν και όλα τα δεδομένα δείχνουν πως δεν είναι το πιο δύσκολο κομμάτι της διαπραγμάτευσης.
Το «Gorna Makedonija» φαίνεται πως έχει κερδίσει αρκετό έδαφος με την αλβανική κοινότητα της ΠΓΔΜ να εκφράζει επιφυλάξεις για τη χρήση σλαβικού προσδιορισμού. Από το ΥΠΕΞ εξακολουθούν να μην ανοίγουν τα χαρτιά τους διευκρινίζοντας πως οι διαβουλεύσεις για την ονομασία είναι σε πλήρη εξέλιξη.
Οι συντμήσεις και τα ακρωνύμια συνδέονται με το θέμα του Συντάγματος, ενώ το ζήτημα της εμπορικής χρήσης φαίνεται να είναι από αυτά που έχουν λυθεί.
Ο Ν. Κοτζιάς είναι από μόνος του πλέον ένα πρόβλημα για τα εθνικά μας θέματα. Πως να ξεχάσουμε άλλωστε και τις δηλώσεις που έκανε πριν λίγες ημέρες.
«Εγώ λέω, πάντα, στον Ερντογάν: κοίτα να δεις ο Αλλάχ μας έριξε να ζούμε δίπλα- δίπλα. Θα ζήσουμε ειρηνικά βάσει των αρχών του Κορανίου; Και εκείνος χαμογελάει και λέει πως πρέπει να ζήσουμε ειρηνικά».
Αυτή είναι η εξωτερική πολιτική της Ελλάδας.


Και ένα παλιό βιντεάκι: 

Παρεμπιπτόντως κ. υπουργέ οι «αρχές του Κορανίου» δεν «πρεσβεύουν» την ειρήνη, αλλά το κυνήγι αλλόπιστων ή την «προσωρινή ειρήνη», μέχρι να έρθει η ώρα που ένα ισχυρό Ισλάμ θα επιβάλλει την θέλησή του στους υπολοίπους!
Τα σχόλια δικά σας..
ΔΕΙΤΕ ΑΥΤΟ (ΕΔΩ)

2 σχόλια:

Spidder είπε...

κλαφτε κ αλλο ελληναρες
οπως θελει θα λεει ο καθενας το κρατος του. λογαριασμο θα σας δωσει;
οταν λεγανε σε μας οτι ειμαστε απογονοι του μεγαλου αλεξανδρου και το χαφταμε για να γινουμε εθναρα ωραια ηταν ε;
τωρα που το κανουν και στους γειτονες σας χαλαει;
ουστ γιδια

Pen Harbour είπε...

Γιατί Spidder τουρκοσπορε δεν ηταν Ελληνας ο Μέγας Αλέξανδρος μπάσταρδε? και το λεγαν οι Ελληνες να γινουν Εθνάρα ψεμματα ελεγαν? Απο που ξεφυτρωσες και ζεις αναμεσα μας?με τη κουκουλα spidder μπόχα.

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις