Παρασκευή 23 Μαρτίου 2018

Αυτός είναι ο τζιχαντιστής που αιματοκύλισε την Τρεμπ - Το ISIS ανέλαβε την ευθύνη

Το Ισλαμικό Κράτος, μέσω ανάρτησής του, αναλαμβάνει την ευθύνη για την επίθεση τζιχαντιστή στην πόλη Τρεμπ στη νότια Γαλλία που είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν τρία άτομα -ανάμεσά τους και ο δράστης.

Ο δράστης κατά την εισβολή του στο σουπερμάρκετ ισχυρίστηκε πως είναι στρατιώτης του Ισλαμικού Κράτους. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ο ένοπλος φώναξε «ο Αλλάχ είναι μεγάλος(Αλαχού Ακμπάρ), θα σας σκοτώσω όλους» και δήλωσε «στρατιώτης του ISIS»
Ο δράστης, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας Ζεράρ Κολόμπ, ονομάζεται Redouane Lakdim. Ο Μαροκινός ή μαροκινής καταγωγής 26χρονος είναι ο τζιχαντιστής -κάτοικος της Καρκασόν- που δραστηριοποιείτο στη σαλαφιστική σκηνή και τον παρακολουθούσαν οι Αρχές καθώς κυκλοφορούσε με όπλα.
Είχε φυλακιστεί το 2016 στην Καρκασόν. Υπάρχουν υπόνοιες ότι είχε ταξιδέψει στη Συρία, αλλά αυτό δεν έχει επιβεβαιωθεί.
Σύμφωνα με τη Le Parisien αστυνομικοί ερευνούν το σπίτι του Μαροκινού κι ανακρίνουν συγγενείς και φίλους του.
Το πρωί είχε πάει την μικρή αδελφή του στο σχολείο!
Γειτόνισσά του δήλωσε στην ίδια εφημερίδα ότι ο δράστης έδινε πάντα την εντύπωση ανθρώπου «ήρεμου, συμπαθητικού, με μια ευγενική κουβέντα πάντα στο στόμα του» Ζούσε στο σπίτι του με τους γονείς του και πολλές αδελφές, μια απ’ τις οποίες συνόδευσε το πρωί στο σχολείο.
ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ (ΕΔΩ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις