Τετάρτη, 7 Μαρτίου 2018

Οργισμένη αντίδραση Κοτζιά για τις διαρροές από την "κλειστή" συνεδρίαση της Βουλής - Το "καρφί" για τον Κουμουτσάκο

Την ενόχλησή του για όσα διέρρευσαν από τη χθεσινή, κλειστή, συνεδρίαση της Επιτροπής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων
εξέφρασε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς.
Κατά την κλειστή συνεδρίαση ο κ. Κοτζιάς και ο υπουργός Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χρiστοδουλίδης, ενημέρωσαν τους βουλευτές για τις τελευταίες εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά και την κυπριακή ΑΟΖ.
Οι δηλώσεις που έγιναν, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, από στελέχη της Νέας Δημοκρατίας και της Δημοκρατικής Συμπαράταξης προκάλεσαν την αντίδραση του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά ο οποίος, όχι μόνο δεν θέλησε να απαντήσει σε ερωτήσεις που δέχθηκε από δημοσιογράφους, αλλά δεν έκρυψε και την ενόχλησή του για την παραβίαση του απορρήτου της συζήτησης.
"Κάνω τη δουλειά μου. Η δουλειά μου είναι να είμαι σοβαρός και να μην λέω πράγματα που δεν είπα μέσα. Κάποιοι έκαναν δηλώσεις και είπαν πράγματα που δεν είπαν στην επιτροπή", είπε εξερχόμενος της Επιτροπής ο Νίκος Κοτζιάς.

"Γνωστή η έλλειψη σοβαρότητας βουλευτών αντιπολίτευσης που δημοσιοποιούν όσα είπαν σε κλειστές συνεδριάσεις της αρμόδιας Επιτροπής Βουλής, άλλα χθεσινή γελοιότητα ήταν πρωτοφανής: αρμόδιος αντιπολίτευσης "δημοσιοποίησε" τι μου απάντησε εντός της αίθουσας ενώ δεν είχε καν μιλήσει" αναφέρει σε tweet του ο υπουργός Εξωτερικών, "φωτογραφίζοντας" χωρίς να τον κατονομάζει τον Γιώργο Κουμουτσάκο, ο οποίος είναι και τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ.
Τι είχε αναφέρει χθες ο Γιώργος Κουμουτσάκος
«Η πολιτική ομηρίας που ακολουθεί η Τουρκία αρχίζει να αποκτά σταθερό χαρακτήρα και να γίνεται εργαλείο εξωτερικής πολιτικής». Αυτό ανέφερε μεταξύ άλλων στον Νίκο Κοτζιά ο τομεάρχης εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Κουμουτσάκος στην κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίαση της επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας που συνεχίζεται στη Βουλή.
Ο κ. Κουμουτσάκος επέρριψε ευθύνες και στο υπουργείο άμυνας για τον χειρισμό του όλου θέματος. «Υπάρχει έλλειμμα λειτουργίας στο υπουργείο άμυνας από τη στιγμή που χρειάζεται πέντε μέρες να μάθει τι έγινε στον Έβρο και να δώσει τις πρώτες εξηγήσεις». Σε ερώτηση δημοσιογράφων εάν από την άλλη λόγω της έντασης στις ελληνοτουρκικές σχέσεις το υπουργείο Εξωτερικών είναι έτοιμο για θερμό επεισόδιο ο κ. Κουμουτσάκος απάντησε «οφείλει να είναι, δεν ξέρω αν είναι».
Ενημερώνοντας τους δημοσιογράφους για την εξέλιξη της συνεδρίασης ο τομεάρχης εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας τόνισε ότι μέχρι στιγμής η συνεδρίαση δεν ανταποκρίνεται στο αίτημα που είχε κάνει η Νέα Δημοκρατία για ουσιαστική ενημέρωση και ότι η συζήτηση από πλευράς του υπουργού Εξωτερικών είναι ακαδημαϊκή. Ο κ. Κουμουτσάκος ανέφερε ότι έκανε κριτική στην κυβέρνηση για την εκτίμηση της πως η Τουρκία είναι μια νευρική δύναμη στην περιοχή. Οι λάθος εκτιμήσεις οδηγούν σε λάθος πολιτικές ανέφερε ο τομεάρχης της Νέας Δημοκρατίας και πρόσθεσε πως η όλη στάση της Τουρκίας στην ανατολική Μεσόγειο επί της ουσίας παρεμποδίζει την άσκηση κυριαρχικών δικαιωμάτων στην περιοχή. Πρέπει η διεθνής κοινότητα να προστατεύσει την διεθνή νομιμότητα και να αντιμετωπίσει το θέμα ανέφερε ο κ. Κουμουτσάκος.
Σε ερώτηση των δημοσιογράφων εάν με τα όσα έχουν ειπωθεί μέχρι τώρα δικαιολογείται το κεκλεισμένων των θυρών στη συνεδρίαση ο κ. Κουμουτσάκος απάντησε πως ερωτήθηκαν πράγματα ουσίας και ελήφθησαν απαντήσεις που δικαιολογούν το κεκλεισμένων των θυρών. Πρόσθεσε μάλιστα πως για θέματα εξωτερικής πολιτικής η κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίαση «μειώνει τη διάθεση κάποιων να κάνουν σόου με τα εθνικά θέματα και να μη το κάνουν κάποιοι άλλοι... Κούγκι».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις