Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2018

APXΙΣΑΝ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ... video: Τρώνε ξύλο από τους «μετανάστες» οι οδηγοί στην Χίο



Στην Χίο οι οδηγοί λεωφορείων καλούνται καθημερινά να μεταφέρουν εκατοντάδες μετανάστες από την ΒΙ.ΑΛ. στην Σούδα και στον Βροντάδο.


Πρόσφατα στην ΒΙ.ΑΛ. επικράτησε ένταση, καθώς, σύμφωνα όπως διατείνεται η διοίκηση του ΚΤΕΛ, ο οδηγός του λεωφορείου αρνήθηκε να επιβιβάσει μεγαλύτερο αριθμό μεταναστών από αυτόν που άντεχε το όχημα με αποτέλεσμα την προσωρινή διακοπή των δρομολογίων.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον οδηγό Νίκο Βαγιανό, ο οποίος μίλησε στο Politischios.gr, «το συγκεκριμένο περιστατικό ήταν ένα από τα πολλά που συμβαίνουν σχεδόν καθημερινά, στο γκρι λεωφορείο των μεταναστών που εκτελεί το δρομολόγιο ΒΙ.ΑΛ. – Σούδα- Βροντάδος. Αποκαλύπτωντας την αλήθεια που, επιμελώς θέλησε να καλύψει το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Χίου».

«Για μία ακόμη φορά βρεθήκαμε στο στόχαστρο των μεταναστών. Φθάνοντας στη ΒΙ.ΑΛ. διαπίστωσα ότι οι πόρτες είχαν πρόβλημα. Είχα μέσα στο λεωφορείο 70 άτομα και περίπου 150 άτομα περίμεναν απέξω. Τους είπα να περιμένουν για λίγο να βγουν όσοι είναι μέσα στο λεωφορείο κι έπειτα να μπουν αυτοί αλλά δεν με άκουσαν. Μόλις σταμάτησα κάποιον από αυτούς που επιχείρησαν να μπουν μέσα αντέδρασε και μου έριξε μπουνιά. Προσπάθησα να του πιάσω το χέρι για να μη μου ρίξει άλλη κι εκείνη την ώρα είδα 2 Αφγανούς να έρχονται προς το μέρος μου. Με έριξαν κάτω και με βαρούσαν στο κεφάλι ενώ ένας τρίτος μου πέταξε μερίδες φαγητού», αναφέρει ο οδηγός!

Συνεχίζει περιγράφοντας ένα καθημερινό δρομολόγιο:

«Είναι ένας καθημερινός αγώνας. Λέμε ‘Παναγιά μου να βγει και σήμερα η μέρα’. Δεν με νοιάζει αν τσακώνονται μεταξύ τους. Εμένα με αφορά ότι καθημερινά δέχομαι απειλές, ύβρεις και ξύλο. Το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ότι ενώ έχει δοθεί εντολή από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ να μην γίνονται στάσεις μέσα στην πόλη, εάν δεν σταματήσω εκεί που θέλουν άλλος θα μου δώσει μπουνιά, άλλος θα μου τραβήξει το τιμόνι, άλλος θα με χτυπήσει την κοιλιά. Τον τελευταίο ένα μήνα αυτά τα φαινόμενα είναι καθημερινά».

«Το ΚΤΕΛ το έχω ενημερώσει τουλάχιστον 4 φορές. Τους έχω πει παιδιά κάντε κάτι κινδυνεύουμε, μας λένε ότι ναι θα το πούμε στους υπεύθυνους της Ύπατης Αρμοστείας αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει τίποτα, παραμένουμε εμείς οι δύο οδηγοί να τραβάμε όλο αυτό καθημερινά. Τα έχουμε πει πολλές φορές όμως κάποια στιγμή και η υπομονή έχει και τα όριά της. Κάνω συνέχεια υπομονή γιατί έχεις να κάνεις με κόσμο που δεν γνωρίζεις. Τόσα ακούμε κάθε μέρα. Κάποια στιγμή όμως θα ξεσπάσω. Όταν έρχομαι εδώ για ένα μεροκάματο και έρχεται με χτυπάει κάποιος γιατί κάνω αυτό που μου έχουν πει να κάνω, τότε κάποια στιγμή θα αντιδράσω διαφορετικά», προσθέτει!

Κραυγή αγωνίας από τους οδηγούς στην Χίο λοιπόν, οι οποίοι δέχονται ακόμα και γρονθοκοπήματα από τους μουσουλμάνους μετανάστες, με την ζωή τους να κινδυνεύει.

Άραγε οι «μορφωμένοι αριστεροί» της Ελλάδας τι έχουν να πουν για όλα αυτά;

Κλείνοντας τη συνέντευξή του στο Politischios, ο Ν. Βαγιανός απηύθυνε έκκληση για περισσότερα μέτρα ασφαλείας.

«Έχω δει τόσα πράγματα καθημερινά εδώ μέσα που λέω σε παρακαλώ Χριστέ μου βοήθησέ με να ξαναφτάσω σπίτι μου. Γιατί κι εγώ οικογένεια έχω. Το μεροκάματό μου έρχομαι να βγάλω, αλλά προς Θεού όχι έτσι. Το να τρέμω και να φοβάμαι συνέχεια, δεν είναι πια κατάσταση είναι πραγματικά το δρομολόγιο του τρόμου. Δυστυχώς τα πράγματα πάνε από το κακό στο χειρότερο. Δεν είναι θέμα ρατσισμού είναι πια θέμα σεβασμού», κατέληξε.


ΜΠΕΣ (ΕΔΩ) ΤΩΡΑ




ΠΗΓΗ

1 σχόλιο:

sotos206 είπε...

NAI ...ΑΛΛΑ ΤΟ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ... ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΣΑΙ ΜΠΑΣΤΑΡΔΟΣ ΚΑΙ ΔΕΧΕΣΑΙ ΤΟΥΣ ΕΙΣΟΔΙΣΤΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΣΟΥ... ΕΥΧΟΜΑΙ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΝΑ ΜΗ ΣΕ ΔΕΙΡΟΥΝ... ΑΛΛΑ ΝΑ ΣΕ ΓΑΜΗΣΟΥΝ...

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις