Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2018

Το απέκρυψαν όλα τα Ελληνικά MME - (BINTEO) Ιταλίδα Ευρωβουλευτής ξεφτιλίζει τον Αμερικανόδουλο tsipra

Η Ιταλίδα ευρωβουλευτής Laura Agea αποδόμησε μέσα σε 4 λεπτά στην κυριολεξία τον tsipra μέσα στο Ευρωκοινοβούλιο.
Διαβάστε την απομαγνητοφωνημένη ομιλίας και δείτε το βίντεο με την παρέμβασή της. 
Η παρέμβαση της ευρωβουλευτή Laura Agea του κινήματος “Movimento 5 stelle.”…
Ευχαριστώ κ. Πρόεδρε, συνάδελφοι,…
Πρωθυπουργέ κ. Τσιπρα .Έρχομαι αμέσως στο θέμα. Στο μέλλον της ευρωπαϊκής ένωσης δεν πρέπει ποτέ πια να επαναληφθεί μια δραματική περίπτωση οπως αυτη της χώρας σας. Της Ελλάδας!
Μια περίπτωση στην οποία η Ευρωπη έδειξε το πιο ανήλεο και σκληρό πρόσωπο με γραφειοκράτες και καθηγητές να “παίζουν” με το μεγαλύτερο κοινωνικο-οικονομικό πείραμα της ιστορίας. Πριν λίγους μήνες, γιορτάσατε το τέλος του μνημονιακούς προγράμματος.
Αλλα τα αποτελέσματα της Τροΐκας ειναι οφθαλμοφανή για όλους.
Το 95% των216 δισεκατομμυρίων που διατέθηκαν μέχρι το 2016 δεν προορίστηκαν προς όφελος των πολιτών αλλα κατέληξαν στις ιδιωτικές τράπεζες.
Παντα οι ίδιοι! Το ίδιο συνέβει και με τις ιδιωτικοποιήσεις.
Ενα μεγάλο μέρος της δημόσιας περιουσίας, αεροδρόμια, σιδηρόδρομοι, λιμάνια, κατέληξαν στα χέρια γερμανικών και Γαλλικών εταιρειών. Παντα οι ίδιοι! Και, δεν θα αναφερθώ για την δραματική λειτανεια των στοιχείων του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος: ανεργία, μειώσεις συντάξεων, άστεγοι, αυτοκτονίες υποσιτισμένα παιδια.
Και ας σκεφτούμε οτι για καθηγητές οπως ο Mario Monti, πρώην Ιταλός πρωθυπουργός που ορίστηκε απο το spread και οχι απο τον λαό, η Ελλαδα στάθηκε η πιο απτή έκφραση της μεγάλης επιτυχίας του ευρω. Πριν μερικές μέρες μάλιστα, ανακοίνωσε οτι σκέφτεται μια πιθανή του επιστροφή στην πολιτικη ζωή γιατι “το ζητούν οι πολίτες”.
Ισως η πρώτη άτυχης προσπάθεια να αναμετρηθεί με την λαϊκή συναίνεση δεν τον ικανοποίησε πλήρως.
Πρωθυπουργέ κ. Τσίπρα, δεν χάσατε με την Ευρωπη, χάσατε με τον λαό σας. Ειναι αλήθεια οτι στην αρχή προσπαθήσατε να αντισταθείτε μετα ομως η Ευρωπη “ζήτησε” και εσεις “πράξατε”. Για την ακρίβεια “διέταξε” και εσεις “εφαρμόσατε”. Κρίμα, γιατι λέγατε οτι θα χτίζατε μια “άλλη” Ευρωπη! Η αλήθεια ειναι οτι αυτη η Ευρωπη ειναι παντα η ίδια: ή αρέσει στην Γερμανια, και σε μερικούς άλλους, ή απορριπτεται. Τα μεσογειακά κράτη, εκείνα που έπρεπε να σας στηρίξουν, σας γύρισαν την πλάτη.



Μέσα σ’αυτους και η προηγούμενη ιταλική κυβερνηςη ειχε υποσχέθει να σας βοηθήσει αλλα μετα στάθηκε η πιο πίστη συνεργός των ανηλεων πολιτικών λιτότητας. Αυτο έκανε ο Matteo Renzi με την Ελλαδα και εσεις το ξέρετε. Αυτο έκαναν οι κυβερνήσεις των δήθεν σοσιαλιστικών κυβερνήσεων. Πρωθυπουργέ κ. Τσιπρα, θα ήθελα να σας δώσω μια συμβουλή εάν και δεν μου ζητήθηκε. Σκεφτείτε καλά, δυο, εκατό, χίλιες φορές πριν να συμμετέχετε στο ευρωπαϊκό γκρουπ των σοσιαλιστών την επόμενη κοινοβουλευτική περίοδο.
Σκέφτητε το καλά πριν να κανετε συνασπισμούς με αυτους που ταπείνωσαν τον λαό σας! Και το πρόβλημα ειναι εδω ακριβώς. Μια ευρωπαϊκή “ένωση” στο ονομα αλλα οχι στην πράξη. Μια. Χαώδης διαφορά αναμεςα στο βορά και στον νότο. Μια ευρωπαϊκή “ένωση” αδύναμη με τους δυνατούς και ισχυρη με τους ασθενείς. Η αλήθεια ειναι οτι εμεις, τα μεσογειακά κράτη, δεν επιθυμούμε πλέον να συνεχίσουμε να ειμαστε τα χρήσιμα κορόιδα της Ευρώπης. Το θέμα αυτο πρεπει να τεθεί αμεσως στα κέντρα αποφάσεων της Ευρωπαϊκής ένωσης.
Η ευρωπαϊκή επιτροπή και ο πρόεδρος Juncker πρεπει να αντιμετωπίσουν το θέμα με το ίδιο πάθος και την ίδια απίστευτη αποφασιστικότητα με τις οποίες διευθετησαν άλλες προτεραιότητες, οπως για παράδειγμα την θερινή ώρα. Η Ευρωπη στάθηκε στυγνή με τους Έλληνες. Έπραξε ενα ιστορικό λάθος, πολιτικο, οικονομικό, κοινωνικο και ηθικό. Επ’ονοματι αυτού του θεσμού (του κινήματος 5 αστέρων), ο μοναδικός που ψηφίστηκε απο τους πολίτες, νοιωθω την υποχρέωση να ζητήσω συγνώμη απο τον ελληνικό λαό. Και για το καλο και το μέλλον της Ευρώπης, αυτο που συνέβει με την Ελλαδα δεν πρεπει να επαναληφθεί ποτε πια. Με κανεναν άλλο ευρωπαϊκό λαό. Ποτε πια!

ΠΗΓΕΣ
http://greeknewsondemand.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις