Σάββατο 30 Μαρτίου 2019

Συνταξιούχος ξέχασε 900 ευρώ σε ΑΤΜ Τράπεζας

Ένας συνταξιούχος από την Κάρπαθο, έκανε το πρωί της περασμένης Τετάρτης ανάληψη από το ΑΤΜ της Εθνικής Τράπεζας στην Κάρπαθο, αλλά ξέχασε να πάρει από τη θυρίδα τα
χαρτονομίσματα που αντιστοιχούσαν σε 900 ευρώ, όσο δηλαδή και ολόκληρη η σύνταξή του!

Για καλή του τύχη, στο συγκεκριμένο μηχάνημα, έσπευσαν λίγη ώρα αργότερα για ανάληψη, δύο κυρίες οι οποίες έκπληκτες διαπίστωσαν να υπάρχει μια μάτσα με χρήματα στο μηχάνημα, χωρίς να βρίσκεται κανένας στο σημείο!

Οι δύο γυναίκες πλησίασαν από κοινού και διαπίστωσαν επίσης ότι δεν υπήρχε κανείς σε κοντινή απόσταση, δεν υπήρχε ούτε απόδειξη αλλά ούτε και κάρτα στο μηχάνημα.

Αμέσως χωρίς δεύτερη σκέψη παρέδωσαν το ποσό αυτό στο αστυνομικό τμήμα του νησιού και αμέσως κινήθηκε η διαδικασία εντοπισμού του κατόχου.

Οι αστυνομικοί μετέβησαν αμέσως στο υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στην Κάρπαθο και ζήτησαν από τη διευθύντρια να τους βοηθήσει στην έρευνά τους. Γρήγορα, εντοπίστηκε το άτομο στο οποίο ανήκαν τα χρήματα. Επρόκειτο για συνταξιούχο, ο οποίος αφού εκτέλεσε τη διαδικασία ανάληψης στο μηχάνημα, πήρε την απόδειξη και την κάρτα του αλλά άφησε πίσω του το ποσό των 900 ευρώ και έφυγε!

Μέχρι την ώρα που τον εντόπισε η αστυνομία και του παρέδωσε το ποσό, ο συνταξιούχος αξίζει να σημειωθεί ότι δεν είχε πάρει χαμπάρι!

Σε κάθε περίπτωση, ευχαρίστησε τις δύο γυναίκες (μία Καρπαθιά και μια αλλοδαπή ξεγαγός που είναι παντρεμένη και ζει πολλά χρόνια στο νησί) καθώς επίσης τους αστυνομικούς και τη διευθύντρια του υποκαταστήματος που βοήθησαν στο να του επιστραφεί το ποσό αυτό που αντιστοιχούσε σε μια ολόκληρη σύνταξη του μήνα.

Μιλώντας στη «ΡΟΔΙΑΚΗ» κ.  Άννα Παπανικολάου – Χατζηγεωργίου , η μία από τις δύο γυναίκες που βρήκαν και παρέδωσαν το ποσό, σημείωσε ότι έκανε το αυτονόητο. «Ούτε για μια στιγμή δεν σκέφτηκα να κρατήσω τα χρήματα αυτά. Αμέσως μόλις τα είδα να μπαινοβγαίνουν αυτόματα στο μηχάνημα από τη θυρίδα, πήγαμε, τα πήραμε και την ίδια στιγμή πήγαμε στην αστυνομία.

Η χαρά μου ήταν διπλή όταν μας πληροφόρησαν σε ποιον ανήκουν τα χρήματα αυτά. Ήταν γνωστός μου ο άνθρωπος και χάρηκα πάρα πολύ».


ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις