Σάββατο, 26 Οκτωβρίου 2019

Lion Air: Τι προκάλεσε τη συντριβή του Boeing 737 Max στην Ινδονησία

Ο ελαττωματικός σχεδιασμός του συστήματος εντολών πτήσης του Boeing 737 Max έπαιξαν μεγάλο ρόλο στη συντριβή του αεροσκάφους της Lion Air ανοικτά της Ινδονησίας.


Η τραγωδία με την συντριβή του αεροσκάφους Boeing 737 Max της Lion Air στις 28 Οκτωβρίου 2018 είχε στοιχίσει τη ζωή σε 189 ανθρώπους, με τις αρχές στην Ινδονησία να συνεχίζουν την έρευνα.

«Ο σχεδιασμός και η πιστοποίηση του MCAS», ενός αυτόματου συστήματος που εμποδίζει το αεροπλάνο να πραγματοποιήσει κάθετη πτώση, «δεν ήταν οι κατάλληλοι», ανακοίνωσε η εθνική επιτροπή αρμόδια για την ασφάλεια των μεταφορών σε έκθεσή της που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα στην Τζακάρτα αναφορικά με το Boeing 737 Max της Lion Air.

Μερικούς μήνες μετά από αυτή την τραγωδία, ένα αεροπλάνο του ίδιου μοντέλου της εταιρείας Ethiopian, το οποίο εκτελούσε δρομολόγιο ανάμεσα στην Αντίς Αμπέμπα και το Ναϊρόμπι, συνετρίβη και αυτό οδηγώντας στον θάνατο 157 άτομα. Από τότε όλα τα Boeing 737 Max είναι καθηλωμένα στο έδαφος.

Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;
Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.
Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!


ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ)


Πηγή: www.newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις