Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2019

Κούρδος ηγέτης προκαλεί σοκ στις ΤΕΔ: «Ο Ερντογάν θα είναι νεκρός σε λίγους μήνες» – «Δίνει εντολές από το νεκροκρέβατό του»

Ισχυρό μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου του KCK (Ένωση Κοινοτήτων του Κουρδιστάν), Sabri Ok, αξιολόγησε την εισβολή του τουρκικού κράτους
στη Βόρειο και Ανατολική Συρία κατά τη διάρκεια του προγράμματος Rojeva Welat στην τηλεόραση Stêrk την Τρίτη το βράδυ, αναφέρει το ANF.

Σχετικά με τον Τούρκο Πρόεδρο Ερντογάν, ο Οk δήλωσε: «Είναι ο φασίστας του αιώνα» και επεσήμανε ότι οι επιθέσεις στη Rojava δεν είναι αποτέλεσμα της ισχύος του Ερντογάν. «Ο Ερντογάν διεξάγει αυτές τις επιθέσεις από το νεκροκρέβατό του (…) Η ζωή του Ερντογάν τελειώνει σε λίγους μήνες».
Ο Ok είπε ότι ο λαός της Τουρκίας δεν κέρδισε τίποτα. «Αντίθετα, έφερε κρίση μέσα στην κοινωνία, την οικονομία, την πολιτική. Ο Ερντογάν δεν μπορεί να τα χειριστεί όλα αυτά. Ως εκ τούτου, δεν μπορεί να διαδραματίσει ρόλο στη Συρία κατά της Ρωσίας και των ΗΠΑ. Στην πραγματικότητα, ο Ερντογάν έχει χάσει».
Οι επιθέσεις του τουρκικού κατοχικού στρατού κατέστησαν σαφές στον κουρδικό λαό ότι «για πρώτη φορά οι Κούρδοι πρέπει να ενωθούν», δήλωσε ο Ok και πρόσθεσε: «Μια διχαστική και εγωιστική πολιτική είναι άκαρπη».
Ο Sabri Ok συνέχισε λέγοντας:

«Σήμερα υπάρχει ένας ανήθικος πόλεμος κατοχής στην Ροζάβα που δεν αναγνωρίζει κανένα όριο. Ο πόλεμος μεταξύ των Κουρδικών και των άλλων λαών της Βόρειας και Ανατολικής Συρίας και του τουρκικού κράτους συνεχίζεται εδώ και σχεδόν 8 χρόνια.
Όταν ο ISIS μπήκε στην ατζέντα της ανθρωπότητας, αυτοί οι μισθοφόροι άρχισαν να εισέρχονται στις κουρδικές περιοχές υπό τις εντολές του Ερντογάν. Στο Κόμπανι, ο κουρδικός λαός και ο λαός της περιοχής αντιστάθηκαν στον ISIS για να προστατεύσουν την ελευθερία, την αξιοπρέπεια και την ύπαρξή τους. Ήταν επίσης ένας πόλεμος με το τουρκικό κράτος. Επειδή ο Ερντογάν συμμετείχε σε αυτόν τον πόλεμο. Ως εκ τούτου, ο πόλεμος αυτός διεξάγεται όχι μόνο σήμερα, αλλά και για τα τελευταία 8 χρόνια, μεταξύ των λαών της Βόρειας και Ανατολικής Συρίας και του τουρκικού κράτους, του ΑΚΡ και του Ερντογάν.
Το Τουρκικό κράτος και ο Ερντογάν υποστήριξαν τον ISIS και συνεχίζουν να τον υποστηρίζουν. Ο ISIS επιτέθηκε στον κουρδικό λαό επειδή το τουρκικό κράτος και ο Ερντογάν είχαν ως στόχο να διαλύσουν τη βούληση του κουρδικού λαού στο Κόμπανι και να προχωρήσουν στην εθνοκάθαρσή του. Ο Ερντογάν κατέστησε σαφές τον στόχο του όταν είπε: «Το Κόμπανι θα πέσει». Αυτός ο πόλεμος συνεχίζεται από τότε.
Σήμερα ο αγώνας ενάντια στο ISIS είναι στο όνομα της ανθρωπότητας. Στο Κόμπανι, όλος ο κόσμος είδε μια μεγάλη και ηρωική αντίσταση για την οποία μαρτύρησαν χιλιάδες Κούρδοι. Με αυτό τον τρόπο υπερασπιζόμαστε την ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Αυτός ο αγώνας κέρδισε μια ιδιαίτερη θέση στη συνείδηση ​​της ανθρωπότητας. Και αυτό ενοχλούσε βαθιά τον Ερντογάν. Όταν οι Κούρδοι αγκαλιάστηκαν από τους λαούς του κόσμου, ο Ερντογάν τρελάθηκε.
Χωρίς το Μπακούρ Κουρδιστάν (κουρδικές περιοχές στην Τουρκία), ο Ερντογάν και το τουρκικό κράτος δεν ενδιαφέρονταν για τη Ροζάβα. Ίσως να μην είχε ξεκινήσει τον πόλεμο. Η φασιστική νοοτροπία του Ερντογάν δεν αναγνωρίζει το δικαίωμα των Κούρδων στη ζωή. Δεν μπορεί να ανεχθεί την ύπαρξή τους.
Ο μεγαλύτερος φόβος γι ‘αυτόν ήταν η ιδέα να χρειαστεί να ανεχτεί κανείς την ύπαρξη κουρδικής ταυτότητας στην Τουρκία και τη γειτονική ελεύθερη Ροζάβα. Η ύπαρξη ελεύθερης δημοκρατικής ζωής έχει επηρεάσει τον λαό στο βόρειο Κουρδιστάν και την Τουρκία. Αυτός είναι ο μεγαλύτερος φόβος του Ερντογάν.
Γι ‘αυτόν τον λόγο έριξε τόσο πολύ βάρος στη Rojava και τη Συρία από την αντίσταση και τη νίκη (των Κούρδων) στο Κόμπανι.
Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΞΟΠΛΙΖΕΙ ΤΟΝ ISIS
Όταν οι Κούρδοι άρχισαν να πολεμούν εναντίον του ISIS, του Al-Nusra και άλλων μισθοφόρων, ο Ερντογάν και το τουρκικό κράτος υποστήριξαν αυτούς τους μισθοφόρους. Αυτό έχει αποδειχθεί. Ενώ οι μισθοφόροι του ISIS καθιέρωσαν τον έλεγχό τους στα σύνορα του τουρκικού κράτους, ο Ερντογάν δεν κινητοποιήθηκε. Αντίθετα, όταν οι Κούρδοι και οι άλλοι λαοί στην περιοχή άρχισαν να πολεμούν εναντίον του ISIS, η Τουρκία φρόντιζε τους τζιχαντιστές.
Ο Ερντογάν αναδιοργάνωσε και προσέφερε στρατιωτικό εξοπλισμό σε αυτούς (τους μισθοφόρους) στην Τουρκία, με αποτέλεσμα αυτοί να επιτεθούν στον κουρδικό και συριακό λαό.
Χιλιάδες μισθοφόροι πέρασαν από το έδαφος της Τουρκίας στο δρόμο προς τη Συρία. Τώρα, στον απόηχο αυτών των γεγονότων, ποιος θα πίστευε το ψέμα του Ερντογάν: «Έχουμε διεξάγει τον μεγαλύτερο πόλεμο εναντίον του ISIS;»
Ο κουρδικός λαός διεξάγει πόλεμο εναντίον του ISIS, της αλ-Νούσrα και άλλων μισθοφόρων, καθώς και κατά του τουρκικού κράτους και του ΑΚΡ εδώ και 8 χρόνια.
Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΕΜΠΟΔΙΖΕΙ ΤΗΝ ΚΑΘΙΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΤΗ ΡΟΖΑΒΑ
Τώρα γιατί ο πόλεμος φτάνει σε αυτό το στάδιο; Η νοοτροπία, η ηθική, τα πρότυπα και οι ιδεολογίες του Ερντογάν και του τουρκικού κράτους δεν είναι ποτέ συμβατά με τις αξίες της ανθρωπότητας και της δημοκρατίας. Ειδικά όταν πρόκειται για Κούρδους.
Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο προσπάθησε να αποκλείσει το δημοκρατικό σύστημα που εφαρμόζουν οι λαοί της Βόρειας και Ανατολικής Συρίας. Ωστόσο, το σύστημα αυτό δημιουργήθηκε απέναντι σε κάθε αρνητική πιθανότητα
Εκατοντάδες πολίτες, συμπεριλαμβανομένων των γυναικών και των παιδιών, έχουν σφαγιαστεί από τους μισθοφόρους που χρησιμοποιεί το φασιστικό τουρκικό κράτος ως ασπίδα και αποδιοπομπαίο τράγο. Σήμερα διαπράττουν κάθε είδους εγκλήματα όπως παρενοχλήσεις, βιασμούς, απαγωγές και λεηλασίες στην Αφρίν. Δυστυχώς, όλα αυτά τα εγκλήματα συμβαίνουν μπροστά στα μάτια του κόσμου.
Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΕΙΝΑΙ Η ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ISIS
Αυτές οι τρομοκρατικές οργανώσεις δεν έχουν ιδεολογία. Είναι ο ίδιος ο Ερντογάν που τους καθοδηγεί. Η πραγματική ιδεολογία του Ερντογάν είναι η ιδεολογία του ISIS. Και αυτή η ιδεολογία είναι ενάντια στην ιδεολογία της κοινής ζωής των λαών. Αυτό που τον πονάει περισσότερο είναι η δημοκρατική ένωση λαών. Τώρα θέλει να εισβάλει στη βόρεια και ανατολική Συρία παραβιάζοντας όλες τις ανθρώπινες και ηθικές αξίες, και πάλι μπροστά στα μάτια του κόσμου. Έχουν ήδη καταλάβει τις περιφέρειες ανατολικά του Ευφράτη, όπως η Τζαραμπλούς, το Μπαμπ, Εζάζ, ο Αφρίν και Ιντλίμπ. Τώρα θέλει να εισβάλει στην Raqqa, το Deir Ez-zor και σε όλα τα άλλα μέρη.
Γιατί τα Ηνωμένα Έθνη και οι χώρες του κόσμου, που λένε ότι τάσσονται υπέρ της δημοκρατίας και της ελευθερίας, επιτρέπουν να συμβούν; Εκατοντάδες χιλιάδες Κούρδοι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τον Αφρίν και εγκαταστάθηκαν άλλοι στα σπίτια τους. Δεν ήταν μια σαφής δημογραφική αλλαγή; Δεν ήταν αυτή η σφαγή, η σφαγή του κουρδικού λαού; Γιατί όλοι έμειναν τόσο αδιάφοροι;».
Αυτά ανέφερε μεταξύ πολλών άλλων ο Κούρδος ηγέτης, προκαλώντας θλίψη και οργή για τις πράξεις του βίαιου τουρκικού καθεστώτος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αλλά και για τη διαχρονική αδιαφορία και απάθεια του δυτικού κόσμου που «ουρλιάζει» διαρκώς για Δημοκρατία και ανθρώπινα δικαιώματα. «Πνιγήκαμε» στα λόγια και ξεχάσαμε τις πράξεις…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις