Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2019

ΣΥΡΙΖΑ: η Ελλάδα αγκαλιάζει τους πρόσφυγες.... (Τους Έλληνες συριζαιοι ποτέ θα τους αγκαλιάσει η Ελλάδα;;;)

Οι ανθρωπιστές του ΣΥΡΙΖΑ με μεγάλη αντιπροσωπεία  που οργάνωσε το τμήμα μεταναστευτικής πολιτικής του κόμματος από στελέχη πρώτης γραμμής όπως ο Πέτρος Κόκκαλης ,
η Ρένα Δούρου και ο Νίκος Μπελαβιλας οργάνωσαν μεγάλη γιορτή υποδοχής των προσφύγων και μεταναστών που έρχονταν στον Πειραιά  από τα νησιά Χίο  και Σάμο.
Σίγουρα αυτό το γεγονός από μόνο του πέρα από το συμβολισμό που έχει γεννά πολλά ερωτηματικά.

Πρώτο ερώτημα που μπορεί κάποιος να έχει είναι κατά πόσο τέτοιες ενέργειες συμβάλλουν στη λογική ότι η χώρα είναι μια φιλική  και ανοιχτή χώρα για τους μετανάστες που θα υποδεχθεί ακόμα περισσότερους χωρίς περιορισμούς.
Άλλο πράγμα η φιλοξενία και άλλο η υποδοχή με μπαλόνια και δώρα που μπορεί κάποιοι να τα εκλάβουν διαφορετικά ότι η χώρα συνεχίζει να βρίσκεται στο προηγούμενο καθεστώς των ελεύθερων συνόρων που πρέσβευε η προηγούμενη κυβέρνηση.

Το άλλο ερώτημα που κάποιος κακοπιστος θα μπορούσε να κάνει πέρα από το σόου και τη δημιουργία εντυπώσεων γιατί αυτή η αντιπροσωπεία των στελεχών δεν έκανε ανάλογες επιχειρήσεις φιλίας προς τους μετανάστες όταν το κόμμα τους ήταν στην κυβέρνηση.
Γιατί τα στελέχη που κοπτονται όψιμα για τα δικαιώματα  των μεταναστών και έχουν ανθρωπιστικές ευαισθησίες δεν επισκέφτηκαν τη Μόρια ή άλλα χοτ σποτ στα νησιά για να δείξουν τη συμπαράσταση τους στους κατατρεγμένους , στα αυνοδευτα παιδιά και τις οικογένειες που στοιβάζονταν με χιλιάδες άλλους μετανάστες;

Όπως επίσης ερωτάται η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ αν το ανθρωπιστικό δυναμικό του κόμματος αν παραβρέθηκε σε κάποιο νοσοκομείο με τους εγκαυματιες από το Μάτι για να δηλώσει τη συμπαράσταση του , ούτε βέβαια στην ευρύτερη περιοχή στο Μάτι με τους κατεστραμενους ανθρώπους με τα καμμένα σπίτια.

Επειδή ο κόσμος παρακολουθεί και κρίνει θεωρεί ότι αυτή η επιλεκτική ευαισθησία που δείχνει ο ΣΥΡΙΖΑ πέρα από υποκριτική και για τηλεοπτικούς λόγους δεν προσφέρει κάτι στο μεταναστευτικό ίσα ίσα δημιουργεί λάθος εικόνες.

Όπως η εικόνα με τα σουβλάκια και τις ψησταριές δημιουργούν την εντύπωση ότι η χώρα κατέχεται από ρατσιστικά ένστικτα  δίνοντας μια γραφική και αστεία εικόνα , έτσι και οι δήθεν ανθρωπιστές και ευαίσθητοι Συριζεοι περνούν την εικόνα ότι η χώρα μπορεί να φιλοξενήσει ακόμα περισσότερους μετανάστες  από όσους μπορεί να διαχειριστεί δίνοντας την αίσθηση  σε αυτούς που βρίσκονται στα παράλια και σε άλλους που περιμένουν μόνο ένα σήμα για να ξεκινήσουν.

Λίγο περισσότερη σοβαρότητα και λιγότερη υποκρισία δεν θα έβλαπτε .

Aimilios Pattakos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις