Πέμπτη, 14 Νοεμβρίου 2019

Anadolu: Το ελληνικό Λιμενικό πυροβόλησε σκάφος με μετανάστες - Ακόμη τρεις χτυπήθηκαν από Έλληνες στρατιώτες στα σύνορα - ΦΩΤΟ

Συνεχίζουν να προκαλούν στα δημοσιεύματα τους οι Τούρκοι, οι οποίοι "καταγγέλλουν" βίαιη συμπεριφορά των ελληνικών λιμενικών αρχών κατά μεταναστών.


Στον χορό του «κιτρινισμού» μπήκε και το κρατικό πρακτορείου "Anadolu», το οποίο σε τηλεγράφημα του που συνοδεύεται και από φωτογραφίες, ανέφερε ότι η ελληνική ακτοφυλακή πυροβόλησε σκάφος μεταναστών στα ανοιχτά του Τσεσμέ της Σμύρνης, ενώ κατευθυνόταν προς τη Χίο.

Στο σημείο έσπευσε το τουρκικό λιμενικό συλλαμβάνοντας τον λαθρέμπορο, ενώ στο σκάφος βρήκαν 17 Σύρους και 10 Σομαλούς, οι οποίοι κατήγγειλαν ότι η ελληνική ακτοφυλακή άνοιξε πυρ εναντίον τους και τους ανάγκασαν να επιστρέψουν στα τουρκικά χωρικά ύδατα.

«Το σκάφος τους δεν είχε φως, αλλά μόλις πλησίασαν περίπου στα 200 μέτρα άναψαν τα φώτα και πυροβόλησαν μερικές φορές στον αέρα. Εμείς δεν σταματήσαμε, συνεχίσαμε και τότε πυροβόλησαν εναντίον μας. Πυροβολούσαν για περίπου 15-20 λεπτά. Έριξαν πάνω από 100 σφαίρες και πάνω στο σκάφος μερικές φορές. Μετά το σκάσαμε, το σκάφος παραλίγο να αναποδογυρίσει. Στο τσακ γλιτώσαμε. Ο καπετάνιος μας έφερε πίσω και εδώ μας βρήκε η τουρκική ακτοφυλακή, που μας πήρε και μας έφερε στα κεντρικά της», ανέφερε στο "Anadolu", ο Σύρος Μπαζ Μουχάμεντ (21 ετών), διευκρινίζοντας ότι επιβιβάστηκαν στο σκάφος το βράδυ της Τετάρτης και μετά από μισή ώρα πλησίασαν στη Χίο, αλλά 20 μέτρα πριν φτάσουν στο νησί ήρθαν αντιμέτωποι με την ελληνική ακτοφυλακή.

Ταυτόχρονα, το "Anadolu" φιλοξενεί και έτερη "καταγγελία". Σύμφωνα με το τηλεγράφημα , τρεις μετανάστες χτυπήθηκαν από Έλληνες στρατιώτες στα σύνορα Ελλάδας – Τουρκίας στην Αδριανούπολη και στη συνέχεια τους έστειλαν πίσω.

Δημοσιεύονται επίσης φωτογραφίες με σημάδια κακοποίησης στο σώμα των τριών μεταναστών που προήλθαν από το Αφγανιστάν, το Ιράν και το Ιράκ, ένας εκ των οποίων μάλιστα φέρεται να είναι ανήλικος (17 ετών).

Όπως δήλωσαν στις τουρκικές αρχές, κρατήθηκαν για 2 ημέρες σε ελληνική φυλακή και, αφού τους έδειραν, στη συνέχεια τους έστειλαν πίσω στην ΤουρκίαΠηγή stoxos.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις