Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2019

Στην κορυφή ο Τσιτσιπάς: Κέρδισε τον Τιμ στον τελικό του ATP Finals!

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς νίκησε τον Ντομινίκ Τιμ στον τελικό των Nitto ATP Finals στο Λονδίνο και έγραψε ιστορία!
Ο Έλληνας πρωταθλητής κέρδισε 2-1 στο tie break του 3ου σετ (6-7,6-2, 7-6) τον Ντομινίκ Τιμ στον τελικό των τελικών, Nitto ATP Finals, στην Ο2 arena τυ Λονδίνου, στην πρώτη του κιόλας συμμετοχή στην διοργάνωση των οκτώ κορυφαίων στη σεζόν.
Αυτός ήταν ο ένατος τελικός καριέρας για τον 21χρονο Έλληνα πρωταθλητή, έχοντας κερδίσει έως τώρα τους τέσσερις.
Με τη νίκη του αυτή ο Τσιτσιπάς, έγινε ο νεότερος πρωταθλητής στο φινάλε της σεζόν, μετά από τον 20χρονο Λέιτον Χιούτι το 2001 και ο έκτος νεότερος πρωταθλητής στην 50ετή ιστορία του τουρνουά.
O Τσιτσιπάς, θα φύγει απ’το Λονδίνο με 1300 βαθμούς ATP και θα πλησιάσει σε απόσταση 400 βαθμών τον 5ο της κατάταξης Ντανίλ Μεντβέντεφ και θα προσθέσει στο λογαριασμό του το ποσό των 2,6 εκατομμύρια δολαρίων
Ο ίδιος στις δηλώσεις του δεν είπε πάρα πολλά. Αρχικά απευθύνθηκε προς τον Ντόμινικ Τιμ: «Θέλω να σε συγχαρώ, είσαι έμπνευση για μένα και για πολλούς άλλους παίκτες», είπε κοιτάζοντάς τον στα μάτια και συνέχισε:
«Ήταν μια φανταστική μάχη, μια πολύ όμορφη μάχη για το τένις. Πολλά συγχαρητήρια για την φανταστική σεζόν που είχες και για την σκληρή δουλειά που έκανες όλη την χρονιά».
Πρόσθεσε ακόμη: «Νιώθω απίστευτα που κρατώ αυτό το τρόπαιο. Ευχαριστώ την ομάδα μου, τον ατζέντη μου, τον πατέρα μου και την μητέρα μου, αλλά και τον κόσμο που μου συμπαραστάθηκε. Το κάνατε τόσο ξεχωριστό για μένα, δεν έχω λάβει ποτέ στη ζωή μου τόση αγάπη. Ειλικρινά το χρωστώ σε σας. Καθ' όλη τη διάρκεια της εβδομάδας η ατμόσφαιρα ήταν εκπληκτική. Θέλω να ευχαριστήσω τους χορηγούς του τουρνουά, χωρίς αυτούς δεν θα είμαστε εδώ αυτή τη στιγμή. Εύχομαι να τα ξαναπούμε πολλές φορές στο μέλλον».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις