Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2019

«Μήνυμα» Τουρκίας σε Ελλάδα: «Τα S-400 τα θέλουμε για να εξαλείψουμε την εναέρια απειλή που αντιμετωπίζουμε»

Ξεκαθάρισε η Άγκυρα για ποιο λόγο θέλει τους S-400.
«Τους S-400 θα τους χρησιμοποιήσουμε για την εξάλειψη των απειλών που αντιμετωπίζουμε από άλλες χώρες».

Αυτό υποστήριξε ο προεδρικός εκπρόσωπος Ιμπραχιμ Καλίν κατά τη διάρκεια ενημέρωσης των δημοσιογράφων.
Ο Τούρκος αξιωματούχος δήλωσε ότι:
«Τα συστήματα; S-400 δεν πρόκειται να ολοκληρωθούν στο σύστημα αεράμυνας του ΝΑΤΟ. Θα χρησιμοποιηθούν ως ανεξάρτητο σύστημα.
Πρόκειται για  ένα αμυντικό σύστημα το οποίο θα εξαλείψει τις απειλές που αντιμετωπίζουμε από άλλες χώρες» είπε πιο συγκεκριμένα ο Καλιν για να προσθέσει:
«Δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω στην συμφωνία αυτή. Είναι τελειωμένη υπόθεση».
Ποιες είναι οι απειλές αυτές που θέλει να εξαλείψει η Τουρκία; Δεν υπάρχει καμιά άλλη χώρα στην περιοχή, πλην της Ελλάδας, η αεροπορική δύναμη της οποίας αποτελεί απειλή για την αντίστοιχη τουρκική με καθημερινές εμπλοκές στο Αιγαίο, όταν η τουρκική παραβιάζει τον εθνικό εναέριο χώρο.
Βέβαια οι Τούρκοι μπορεί να θεωρούν και ως εν δυνάμει απειλή την ισραηλινή Αεροπορία, αλλά αυτό προς το παρόν.
Αύριο, σε ένα διαφορετικό συσχετισμό ισχύος και γεωπολιτικής μπορεί οι σχέσεις των δύο να ομαλοποιηθούν.
Το σίγουρο είναι ότι μόνο η παρουσία της ΠΑ συνιστά απειλή για την Τουρκία, το πρόβλημα όμως είναι ότι ο εφησυχασμός που επικρατεί στην Ελλάδα, είναι άνευ προηγουμένου.
Δεν  υπάρχει το παραμικρό σχέδιο για την αντιμετώπιση των «αμυντικών» αυτών όπλων, ούτε και καμία προσθήκη νέου υλικού, όπως όπλα μακρού πλήγματος τα οποία θα μπορούσαν να προκαλέσουν κορεσμό  στην εχθρική αεράμυνα και να προκαλέσουν ζημιά.
Αντίθετα αναμένει ως υπνωτισμένη τον "από μηχανής θεό" που θα την διασώσει από αυτή την δυσχερή κατάσταση, από τον Απρίλιο του 2020 και μετά όταν τα συστήματα θα γίνουν επιχειρησιακά. Μόνο που δεν πρόκειται να υπάρξει τέτοιος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις