Σάββατο, 28 Δεκεμβρίου 2019

Απο TON Ερντογαν εφθασαν οι πρώτοι τζιχαντιστές στην Λιβύη. Διέρρευσαν τα πρώτα video: Μαχητές του FSA αναπτύχθηκαν στην Τρίπολη – LNA: «Θα τιμωρηθείτε σκληρά»

Εφθασαν οι πρώτοι τζιχαντιστές στην Λιβύη. Μάλιστα διέρρευσαν και τα πρώτα βίντεο. Η Άγκυρα σε πρώτη φάση ‘εστειλε τον FSA στην Τρίπολη για να κάνει την βρώμικη δουλειά.


Οι δυνάμεις του Χαφτάρ προελαύνουν και απέχουν λίγα χιλιόμετρα από το κέντρο της πόλης.
Ο LNA πάντως μέσω των λογαριασμών που διατηρεί στο twitter, υπόσχεται εκδίκηση και πως θα τιμωρηθούν όπως τους αρμόζει.
Σύμφωνα με πληροφορίες, σε τουλάχιστον έξι πτήσεις τσάρτερ από την Κωνσταντινούπολη στην Λιβύη αναφέρονται τις τελευταίες ώρες παρατηρητές και αναλυτές του εμφυλίου, αυξάνοντας έτσι τις υποψίες ότι η Τουρκία ενισχύει τις δυνάμεις της στη μάχη κατά του στρατού του Χαλίφα Χαφταρ.
Σημειωτέον ότι την Πέμπτη, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε ότι η τουρκική Εθνοσυνέλευση θα ψηφίσει στις 8 ή τις 9 Ιανουαρίου το νομοσχέδιο με το οποίο εγκρίνεται η αποστολή στρατιωτών στη Λιβύη, προκειμένου να στηρίξουν την κυβέρνηση Φαγιεζ Αλ Σαρρατζ.

Μέχρι στιγμής πάντως έχουν καταγραφεί 6 πτήσεις,από Κωνσταντινούπολη προς Τρίπολη. Συγκεκριμένα, αναλυτές μέσα από πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης κάνουν λόγο για αεροσκάφη Afriqiyah Airways και της Libyan Wings, τα οποία μετέφεραν μισθοφόρους της Τουρκίας στο αεροδρόμιο Mitiga στα περίχωρα της Τρίπολης.
Ο μέχρι τώρα αριθμός των ισλάμιστών μισθοφόρων δεν έχει γίνει γνωστός, εκτιμάται όμως κυμαίνεται στα 800 με 1.000 άτομα που έχουν φτάσει ήδη στη Λιβύη, με στόχο τα 3.000 σε πρώτη φάση.

The Libyan army Will not treat these according to the Geneva convention.
Nor as prisoners of war.
And we will not apologize for the treatment that they will get.
View image on TwitterView image on TwitterView image on TwitterView image on Twitter
31 people are talking about this
A video shows members of the mercenaries fighting in in conjunction with the advance of the army forces over the city of and its countryside in
73 people are talking about this


First video of Syrian rebel fighters fighting alongside GNA militias in Libyan Capital Tripoli.
42 people are talking about this

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις