Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2020

ΑΚΕΛ: «Η Κύπρος δεν είναι Ελληνική» – «Έτριξαν» τα μνήματα ηρώων (ΒΙΝΤΕΟ)

Δηλώσεις και στο CNN Turk…
Ο γενικός γραμματέας του κομμουνιστικού και πρώην κυβερνώντος κόμματος της Κύπρου, ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού, μιλώντας στην εκπομπή του ΡΙΚ την
περασμένη Πέμπτη, σε συζήτηση για το Κυπριακό, σημείωσε, μεταξύ άλλων, πως «εμείς δεν θεωρούμε ότι η Κύπρος είναι Ελληνική».
«Το ΑΚΕΛ είναι κόμμα πατριωτικό και το έχει αποδείξει διαχρονικά. Το ΑΚΕΛ ενδιαφέρεται και ο τόπος μας και ο λαός μας να επιβιώσει σε αυτή τη γη που μας γέννησε. Θεωρούμε όμως ως λαό της Κυπριακής Δημοκρατίας και τους Ελληνοκύπριους και τους Τουρκοκύπριους. Δεν θεωρούμε ότι η Κύπρος είναι Ελληνική, όπως θεωρούν κάποιοι οι οποίοι με την μεγαλύτερη ευκολία είναι έτοιμοι να ξεπουλήσουν ένα μεγάλο μέρος για να μείνει ένα κομμάτι της Κύπρου το οποίο να είναι αμιγώς Ελληνικό…», δήλωσε χαρακτηριστικά.
Μάλιστα ο κ. Κυπριανού είχε μιλήσει και στο CNN Turk, σχετικά με τον αγωγό East Med, υποστηρίζοντας πως το φυσικό αέριο θα είναι πιο συμφέρουσα λύση και πιο φθηνό το φυσικό αέριο με αγωγό μέσω Τουρκίας.
Συγκεκριμένα, ερωτηθείς για τον αγωγό East Med ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ απάντησε: «Όπως είπα πριν δεν είμαστε εναντίον του να έχουμε ένα αγωγό μέσω Τουρκίας. Αντιθέτως, πιστεύουμε ότι αυτή θα είναι η πιο φτηνή επιλογή αλλά πριν αποφασίσουμε κάτι τέτοιο, πρέπει να έχουμε επίλυση του Κυπριακού. Γι’ αυτό επιμένουμε πως αν έχουμε μια λύση που θα είναι επωφελής για τους E/κ και Τ/κ θα είναι παράλληλα επωφελής και για την Τουρκία».
Σε ερώτηση του δημοσιογράφου γιατί η Τουρκία έχει αποκλειστεί από την Ανατολική Μεσόγειο, ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ απάντησε: «Εξ όσων γνωρίζουμε δεν θέλουμε να αποκλείσουμε την Τουρκία. Πιστεύουμε ακράδαντα ότι ο αποκλεισμός είναι μια αρνητική εξέλιξη επειδή θα δημιουργήσει ένταση μεταξύ των χωρών της περιοχής και θα είναι μια διαρκής πηγή αστάθειας και ανασφάλειας. Για εμάς είναι ζωτικής σημασίας να συμπεριλάβουμε την Τουρκία στις συζητήσεις για το φυσικό αέριο μαζί με τις άλλες χώρες της περιοχής».

φωτο video screenshot

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις