Τετάρτη 24 Ιουνίου 2020

Τούρκος υφυπουργός Εξωτερικών: ¨Το ελληνικό λιμενικό πυροβολεί τους μετανάστες” !

Ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιαβοζ Σελίμ Κιράν δήλωσε: “Το ελληνικό λιμενικό απομακρύνει τα σκάφη πού βρίσκονται μετανάστες και τους πυροβολεί με πραγματικές σφαίρες αυτό είναι απαράδεκτο”

Ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιαβοζ Σελίμ Κιράν μέσω video conference μετείχε στην 4η διάσκεψη των Βρυξελλών που είχε θέμα “Προστασία και υποστήριξη των εκτοπισμένων Σύριων”.
……
“Προσδοκούμε η ΕΕ να τηρήσει τις υποσχέσεις που έδωσε. Οι προσδοκίες μας από την ΕΕ είναι οι εξής: “Nα εξαιρεθούν οι πολίτες μας από το καθεστώς της βίζας, να ενεργοποιηθεί το πρόγραμμα εθελοντικής αποδοχής ανθρώπων, να παραδοθούν επειγόντως τα 3+3 δις ευρώ για να χρησιμοποιηθούν για τους Σύριους που βρίσκονται στην Τουρκία, να επικαιροποιηθεί η τελωνειακή ένωση, να ανοίξουν νέα κεφάλαια στις διαπραγματεύσεις και να υπάρξει συνεργασία με την Τουρκία για τη βελτίωση των όρων, με στόχο την επιστροφή των μεταναστών στη Συρία. Επιθυμούμε μία πιο ισχυρή δέσμευση από την ΕΕ σε αυτά τα πεδία.
…..
Βλέπουμε πως στα χερσαία σύνορα με την Ελλάδα γίνονται επαναπροωθήσεις και στήνεται συρμάτινος φράχτης. Το ελληνικό λιμενικό απομακρύνει τα σκάφη πού βρίσκονται μετανάστες και τους πυροβολεί με πραγματικές σφαίρες. Αυτό είναι απαράδεκτο. Οι πρόσφυγες δεν πρέπει να υπόκεινται σε απάνθρωπες συμπεριφορές και δεν πρέπει να επαναπροωθούνται με το ζόρι. Όλοι μας είμαστε υποχρεωμένοι να εφαρμόζουμε τις διεθνείς μας υποχρεώσεις”.
23/6/2020
ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;
Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.
Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις