Δευτέρα 15 Ιουνίου 2020

Πυρκαγιά Ι.Μ. Βαρνάκοβας : Κάηκε ο Ιερός Ναός και η εικόνας της Παναγίας. Βίντεο - Σκηνές αποκάλυψης με το πρώτο φως

Από την καταστροφική φωτιά δυστυχώς δε γλίτωσε ούτε η ιστορική εικόνα της Παναγίας η οποία κάηκε μαζί με άλλα κειμήλια της μονής.Τα αίτια για την ώρα
παραμένουν άγνωστα,ενώ επίκειται κλιμάκιο της Πυροσβεστικής για την αναζήτησή τους.

Το πρώτο φως της ημέρας αποκάλυψε την ολοκληρωτική καταστροφή του ναού,ενώ υπεράνθρωπες προσπάθειες κατέβαλλαν οι άνδρες της Π.Υ. προκειμένου να περιορίσουν τη φωτιά στο χώρο που ξέσπασε και να μην επεκταθεί στο δεσποτικό που γειτνιάζει με τον κατεστραμένο ναό αλλά και την ευρύτερη περιοχή,αφού το μοναστήρι καταπνίγεται από παρθένο δάσος με καστανιές και άλλα δέντρα.


00:53 Δείτε αποκλειστικές εικόνες με ότι βρέθηκε μέσα στο Ιερό ναό από τις πρώτες έρευνες των πυροσβεστικών δυνάμεων. Δυστυχώς η καταστροφή είναι μεγάλη.



00:06 Ο κ. Πετρούτσος Ιωάννης υποστράτηγος συντονιστής πυροσβεστικών δυνάμεων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας ενημέρωσε πριν λίγο τον Μητροπολίτη Φωκίδας κ. Θεόκτιστο ότι ο Ιερός Ναός έχει καταστραφεί ολοσχερώς όπως και η εικόνα και το Ιερό Ευαγγέλιο. Έχουν σωθεί κάποια τάματα. Σε λίγο δηλώσεις 

23:59 : Στο μοναστήρι φτάνει και ο διοικητής Π.Υ. του νομού κ. Μπόκας , την διέυθυνση της επιχείρησης έχει ο διοικητής της Π.Υ. Ναυπάκτου κ. Μπέκος.

23:43: Δυστυχώς τα νέα είναι πολύ άσχημα η εικόνα της Παναγίας έχει καεί και βρέθηκε άθικτο ένα μικρό κομμάτι της εικόνας. Η πυρκαγιά έχει οριοθετηθεί. Στο σημείο βρίσκεται ο Μητροπολίτης Φωκίδας κ. Θεόκτιστος και ο πρωτοσύγκελος της Ι. Μητροπόλεως κ. Μουλατσιώτης καθώς και ο αντιδήμαρχος κ. Ευσταθίου.





23:25 Δυστυχώς οι πληροφορίες επιβεβαιώθηκαν….Ο νέος ναός έχει καεί ολοσχερώς.(Σε λίγο εικόνες)

23:08 Ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις σπεύδουν στην περιοχή. Δυστυχώς οι πρώτες πληροφορίες μιλούν για μεγάλη πυρκαγιά.

22:59:Μεγάλη η φωτιά κίνδυνος να επεκταθεί στο δάσος

22:57 Σε λίγο ακριβής ενημέρωση καθώς οι δυνάμεις δεν έχουν φτάσει στο σημείο.

22:53: Οι πρώτες πληροφορίες μιλούν για φωτιά στον Ιερό Ναό με κίνδυνο να επεκταθεί στο δάσος.

Πρώτη ενημέρωση

Πυρκαγιά έχει ξεσπάσει αυτή την ώρα στην Ιερά Μονή Βαρνάκοβας. Στο σημείο σπεύδουν πυροσβεστικά οχήματα. Οι πρώτες ανεπιβεβαίωτες   πληροφορίες μιλούν για στέγη να έχει πάρει φωτιά.
ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;
Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.

Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις