Τετάρτη 29 Ιουλίου 2020

Εξέλιξη ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΣΤΙΓΜΗΣ: Τι ζήτησε η Τουρκία

Το Βερολίνο ξεκινά πιέσεις προς στην Ελλάδα...
Σύμφωνα με πληροφορίες, η Τουρκία ζητά μείωση της έντασης στην Μεσόγειο για ένα μήνα!


Αυτό αποκάλυψε η Ισπανίδα Υπουργός Εξωτερικών, Αράντσα Γκονζάλες Λάγια, η οποία έδωσε την Δευτέρα συνέντευξη Τύπου με τον Τούρκο ομόλογό της Μεβλούτ Τσαοβούσογλου στην Άγκυρα.

Όπως αναφέρουν μάλιστα πηγές, αυτό το έχει εισάγει στην συζήτηση το Βερολίνο.

Όπως υπογραμμίζει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, η υπουργός Εξωτερικών της Ισπανίας δήλωσε ότι η επίσκεψή της στην Τουρκία την Δευτέρα συνέβαλλε στην μείωση των εντάσεων και εξασφάλισε διάλειμμα ενός μηνός σε σχέση με τις όποιες (παράνομες) έρευνες και (παράνομες) γεωτρήσεις.

«Θεωρώ πως η βούλησή του (Τσαβούσογλου), προκειμένου να σταματήσει η (σ.σ. παράνομη) εξερεύνηση για τουλάχιστον ένα μήνα θα δώσει χώρο στο διάλογο μεταξύ των μερών είναι ένα σημάδι εμπιστοσύνης», σημείωσε χαρακτηριστικά

Τι είδους διάλογος θα είναι αυτός; Θα τον δεχθεί η Ελλάδα, χωρίς να υποχωρήσει η Άγκυρα από το πακέτο των απαιτήσεων της εις βάρος του Ελληνισμού;

Αυτό που είναι σίγουρο είναι πως το Βερολίνο πιέζει και θα πιέσει πάρα πολύ την Αθήνα για συνολικό διάλογο με την Τουρκία, ενώ παράλληλα ασκεί πιέσεις και στον Πρόεδρο της Κύπρου Νίκο Αναστασιάδη για «αλλαγή πλεύσης» σε ό,τι αφορά τα ενεργειακά ζητήματα της Κύπρου και την κατανομή των πόρων από την προσεχή εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων.

Αναμένουμε την συνέχεια μετά την σημαντική αυτή εξέλιξη, η οποία μπορεί και να μην σημαίνει τίποτα, καθώς με την Τουρκία ποτέ δεν είσαι σίγουρος για τίποτα. Πάντως ο διεθνής παράγοντας δεν δείχνει να επιθυμεί κλιμάκωση, τουλάχιστον στην παρούσα φάση.

Τέλος να σημειωθεί πως σήμερα η Ισπανίδα ΥΠΕΞ θα συναντηθεί στην Αθήνα με τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια, προκειμένου να μιλήσει και με την Ελληνική πλευρά.



ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;
Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.
Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις