Πέμπτη, 2 Ιουλίου 2020

Καύσωνας: Έτσι θα διατηρήσετε το αυτοκίνητό σας δροσερό - Πώς πρέπει να λειτουργεί ο κλιματισμός

Όλοι γνωρίζουμε τι πρέπει να προσέχουμε στη λειτουργία των κλιματιστικών στο σπίτι αλλά και στις επιχειρήσεις, εν καιρώ κορονοϊού.
Τι ισχύει όμως για το αυτοκίνητο; Καθώς η θερμοκρασία ανεβαίνει, η λειτουργία του κλιματισμού είναι απαραίτητη και στα αυτοκίνητα. Ποιος δεν έχει μπει μεσημέρι στο αυτοκίνητό του μέσα στο καλοκαίρι και δεν έχει νιώσει να... καίγεται ολόκληρος; Το να λειτουργήσει εκείνη τη στιγμή ιδανικά το κλιματιστικό και να αρχίσει να βγάζει απευθείας κρύο αέρα φαντάζει με όνειρο, ωστόσο υπάρχει τρόπος να συμβεί αυτό όσο το δυνατόν πιο γρήγορα και σωστά, με τη μέθοδο που προτείνει ο τεχνικός διευθυντής σταθμού ΚΤΕΟ κ. Παναγιώτης Οικονόμου, στην ΕΡΤ. Οι περσίδες των αεραγωγών δεν πρέπει να είναι οριζόντια σύμφωνα με τις οδηγίες του υπουργείου, για να μην πέφτει ο αέρας στο πρόσωπό μας, αλλά κάθετα. Πρέπει πάντα να είναι σε λειτουργία η ρύθμιση που επιτρέπει να παίρνει φρέσκο αέρα από έξω το αυτοκίνητο. "Με έναν ειδικό καθαρισμό στους αεραγωγούς γίνεται μια καλή απολύμανση. Πρέπει να γίνει μια αλλαγή του φίλτρου καμπίνας σίγουρα" τόνισε. "Ο φυσικός εξαερισμός είναι το νούμερο ένα, πρέπει να ανοίγουμε και συχνά τα παράθυρα" πρόσθεσε. "Η θερμοκρασία που πρέπει να έχουμε είναι γύρω στους 20 βαθμούς για να λειτουργεί σωστά ο κινητήρας, αλλά και να έχει σωστή απόδοση ο κλιματισμός" ανέφερε.

Δείτε το βίντεο από την ΕΡΤ:
ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;
Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.
Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις