Κυριακή 19 Ιουλίου 2020

ΘΑ ΤΡΥΠΩΣΟΥΝ ΣΤΑ ΣΠΛΑΧΝΑ ΤΟΥ ΕΧΘΡΟΥ... Mark V: Τα «βέλη» των Ομάδων Ανορθόδοξου Πολέμου - ΦΩΤΟ

Του Χρήστου Μαζανίτη_ Εν μέσω πανδημίας του κορονοϊού το Πολεμικό Ναυτικό είχε τέσσερις πολύ σημαντικές προσθήκες. Πρόκειται για τα σκάφη ανορθόδοξου πολέμου, τύπου Mark V ή MK-V εν συντομία.


Τα σκάφη αυτά παραχωρήθηκαν δωρεάν από το απόθεμα των ΗΠΑ και θα διατεθούν για τις επιχειρησιακές ανάγκες της Διοίκησης Υποβρυχίων Καταστροφών του Πολεμικού Ναυτικού. Οι ΟΥΚαδες ή τα «βατράχια» όπως συνηθίζεται να τους αποκαλούν θα αποκτήσουν με τα σκάφη αυτά ένα τρομακτικό πλεονέκτημα κινήσεων στο Αιγαίο, αφού τα 25μετρα σκαριά τους μπορούν να κινηθούν με ταχύτητες έως 65 κόμβων.

Η σχεδίαση τους, που παραπέμπει σε σχήμα V, τους εξασφαλίζει χαμηλό ίχνος στα αντίπαλα ραντάρ, ενώ η μεταφορική ικανότητα των 16 ατόμων με τον εξοπλισμό τους σε συνδυασμό με τις υψηλές ταχύτητες που αναπτύσσουν τα καθιστούν ως ιδανικά μέσα αντιμετώπισης ασύμμετρων απειλών. Σκάφη του ίδιου τύπου χρησιμοποιούν και οι NAVY SEALS των ΗΠΑ.

Τα σκάφη παραχωρήθηκαν δωρεάν από το πλεόνασμα του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού.

Βρίσκονται στον ναύσταθμο της Ελευσίνας, απ’ όπου και οι αποκλειστικές φωτογραφίες που εξασφάλισε το enikos.gr, όπου συντελούνται οι εργασίες συντήρησης τους. Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr το προσεχές χρονικό διάστημα αναμένεται να φθάσει και κλιμάκιο αμερικανών τεχνικών οι οποίοι θα προχωρήσουν στον τελικό έλεγχο των κινητήρων των τεσσάρων σκαφών. Στην ουσία αυτοί θα ορίσουν και το οριστικό χρονοδιάγραμμα που θα σημάνει και την ένταξη τους στις επιχειρησιακές ανάγκες της ΔΥΚ.




ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;
Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.
Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις