Δευτέρα 13 Ιουλίου 2020

Tουρκικές πρεσβείες και προξενεία που κατασκοπεύουν

“Οι τουρκικές πρεσβείες και τα προξενεία, κατασκοπευτικά εργαλεία των ισλαμιστών ηγετών της Τουρκίας”, σύμφωνα με το NordicMonitor
Η κατασκοπεία από την τουρκική πρεσβεία στην Πολωνία πυροδότησε ποινική έρευνα στην Τουρκία
Ένα επίσημο έγγραφο που ελήφθη από την Nordic Monitor αποκάλυψε ότι ένας Τούρκος υπήκοος που ζει στην Πολωνία είχε καταγραφεί από την Τουρκική Πρεσβεία και αναφέρθηκε στο Υπουργείο Εξωτερικών στην Άγκυρα. Οι πληροφορίες που συλλέχθηκαν από την πρεσβεία χρησιμοποιήθηκαν αργότερα σε ποινικό κατηγορητήριο για κατηγορία τρομοκρατίας εναντίον αυτού του ατόμου.
Σύμφωνα με το δικαστικό έγγραφο της 15ης Φεβρουαρίου 2017, ο τότε γενικός εισαγγελέας του νομού Κιουτάχειας, Ali Ulvi Yılmaz, προέτρεψε τον εισαγγελέα στο Simav, μια περιοχή της Κιουτάχειας, να ξεκινήσει έρευνα για έναν εκπαιδευτικό στην Πολωνία που ήταν καταγεγραμμένος σε αρχεία κατασκοπείας που αποστέλλονται από Τούρκους διπλωμάτες στη Βαρσοβία χωρίς συγκεκριμένες ενδείξεις αδικήματος.
Οι επικριτές της κυβέρνησης του Ερντογάν στο εξωτερικό, ειδικά τα μέλη του κινήματος του Γκιουλέν, αντιμετωπίζουν παρακολούθηση, παρενόχληση, απειλές θανάτου και απαγωγή από το 2014, όταν ο τότε πρωθυπουργός και τώρα πρόεδρος Ερντογάν αποφάσισαν να χρησιμοποιήσουν αυτό το κίνημα ως αποδιοπομπαίο τράγο για τα δικά τους νομικά προβλήματα, που κυμαίνονται από διαφθορά μέχρι και βοήθεια και υπόθαλψη τζιχαντιστικών ομάδων στη Συρία.
Το έγγραφο εκθέτει τη μυστική δραστηριότητα κατασκοπείας στην πολωνική επικράτεια που στοχεύει τους επικριτές ως μέρος του «μακρού χεριού» του Ερντογάν και εκστρατεία εκφοβισμού για να καταστείλει τους διαφωνούντες. Στους Τούρκους υπηκόους που καταγράφονται ως διαφωνούντες από την κυβέρνηση, τους γίνεται στέρηση συχνά υπηρεσιών του προξενείου, όπως πληρεξούσιο και μητρώο γεννήσεων, ενώ ανακαλούνται και τα διαβατήριά τους. Τα περιουσιακά τους στοιχεία στην Τουρκία κατάσχονται και τα μέλη της οικογένειάς τους διατρέχουν εγκληματικές κατηγορίες.
ΤοNordic Monitor δημοσίευσε προηγουμένως επίσημη αλληλογραφία από το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών και αποκάλυψε πώς οι τουρκικές πρεσβείες και τα τουρκικά προξενεία έχουν γίνει εργαλεία κατασκοπείας στα χέρια των ισλαμιστών ηγετών της Τουρκίας.
….
Τα έγγραφα αυτά αποκάλυψαν το βελγικό τμήμα των κατασκοπευτικών δραστηριοτήτων από τους Τούρκους διπλωμάτες στο εξωτερικό.
Είναι ξεκάθαρο ότι οι τουρκικές διπλωματικές αποστολές παραβιάζουν τους εσωτερικούς νόμους των κρατών υποδοχής και τις αρχές του διεθνούς δικαίου διεξάγοντας παράνομες εκστρατείες συλλογής πληροφοριών και εκτεταμένες επιχειρήσεις πληροφοριών. Οι απεσταλμένοι του Ερντογάν απολάμβαναν τα προνόμια και τις ασυλίες που περιγράφονται σε διεθνείς συμβάσεις, ενώ κατασκόπευαν συστηματικά τους επικριτές του Ερντογάν και συνέλεγαν πληροφορίες για τους Τούρκους που ζούσαν στο εξωτερικό και τις διαβίβαζαν στα κεντρικά γραφεία.
nordicmonitor  12/07/2020
Σχ.: Είμαστε σίγουροι ότι τα τουρκικά προξενεία στην Θράκη και στην Ρόδο και στην Θεσσαλονίκη, αποτελούν εξαίρεση. Αποκλείεται να κατασκοπεύουν για την Τουρκία και να επιδιώκουν μία ανεξάρτητη τουρκική Δυτική Θράκη.
Αποκλείεται να επιζητούν διακαώς την προσάρτηση των ελληνικών εδαφών.
Άλλωστε η Τουρκία είναι υπόδειγμα κράτους.
Τι, όχι;
ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;
Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.
Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις