Πέμπτη 16 Ιουλίου 2020

Άνθρωποι του Ερντογάν σχεδιάζουν διεθνή ισλαμική στρατιωτική συμμαχία υπό την ηγεσία του ίδιου



Ο παραστρατιωτικός εργολάβος SADAT της Τουρκίας θα πραγματοποιήσει συνέδριο της Ισλαμικής Ένωσης για κοινό αμυντικό σύστημα
Το τουρκικό Κέντρο Στρατηγικής Έρευνας για την Δικαιοσύνη (ASSAM) θα πραγματοποιήσει το ετήσιο συνέδριό του για την Ισλαμική Ένωση στις 12-13 Δεκεμβρίου 2020 με θέμα «Προσδιορισμός Αρχών και Διαδικασίες του Κοινού Συστήματος Άμυνας για την Ισλαμική Ένωση».
Η ASSAM διευθύνεται από τον απόστρατο στρατηγό Αντνάν Τανριβερντί , που ήταν πρώην επικεφαλής στρατιωτικός σύμβουλος του Ερντογάν. Ο Τανριβερντί, επικεφαλής της διευθύνουσας επιτροπής της ASSAM, είναι ο ιδιοκτήτης της παραστρατιωτικής εταιρίας SADAT, για την οποία πολλοί πιστεύουν ότι είναι μια de facto παραστρατιωτική δύναμη πιστή στον ισλαμιστή πρόεδρο της Τουρκίας. Ο Τανριβερντί συνεχίζει να συμβουλεύει την κυβέρνηση Ερντογάν για στρατιωτικά θέματα, αν και εγκατέλειψε την επίσημη θέση του ως σύμβουλος. τον Ιανουάριο του 2020.
Το Κογκρέσο της Ισλαμικής Ένωσης είναι μια σειρά συγκεντρώσεων που ξεκίνησαν το 2017 και θα συνεχιστούν μέχρι το 2023. Το τέταρτο συνέδριο ASSAM θα ​​πραγματοποιηθεί στην Κωνσταντινούπολη και θα εστιάσει στις «αρχές και διαδικασίες του κοινού αμυντικού συστήματος της Ισλαμικής Ένωσης» και «το ιδανικό μοντέλο αμυντικής οργάνωσης για τη συνομοσπονδία των ισλαμικών χωρών της ASRICA (Ασία-Αφρική). ”
Σύμφωνα με τον ιστότοπο του συνεδρίου, “οι ισλαμικές χώρες έχουν πέσει σε ένα τεράστιο χάος και σε διαταραχές μέσω της παρέμβασης των ιμπεριαλιστικών δυτικών κρατών” και ο τρίτος παγκόσμιος πόλεμος συνεχίζεται ως ένας αδήλωτος πόλεμος εναντίον αυτών των χωρών.
«Μετά την κατάρρευση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, οι Μουσουλμάνοι που έμειναν χωρίς εξουσία, προσπάθησαν να διατηρήσουν την ύπαρξή τους με την ίδρυση μικρών κρατών, αλλά έχασαν την ενότητα και την συντροφικότητα τους, οπότε έγιναν εύκολο θήραμα για τις παγκόσμιες δυνάμεις. Οι ΗΠΑ, η ΕΈ, η Γαλλία, η Ρωσία και η Κοινοπολιτεία Ανεξάρτητων Κρατών στοχεύουν να καθιερώσουν την εξουσία τους στις ισλαμικές χώρες προκειμένου να καταλάβουν την ισλαμική γεωγραφία μέσω της διεξαγωγής πολέμων διά αντιπροσώπων (ασύμμετροι πόλεμοι) από τρομοκρατικές οργανώσεις υπό τον έλεγχό τους», είπε η ASSAM.
Η Επιτροπή Επιστημών του Κογκρέσου της Ισλαμικής Ένωσης για το 2020 απαρτίζεται από ενδιαφέροντα πρόσωπα, όπως οι επικεφαλής βοηθοί του Προέδρου Ερντογάν Μεσούτ Χάκκι Τζασίν και Χάκκι Ιλνούρ Τσαβίκ, το μέλος του Συμβουλίου Προεδρικής Ασφάλειας και Εξωτερικών Πολιτικών Τσαγρί Ερχάν, καθώς και από συνταξιούχους στρατηγούς και αρκετούς ισλαμιστές ακαδημαϊκούς.
Ο Τζασίν απείλησε τη Ρωσία με πόλεμο και υποκίνησε την δυσαρέσκεια μεταξύ της ρωσικής μουσουλμανικής κοινότητας μετά από την επίθεση από τον συριακό στρατό που σκότωσε τα τουρκικά στρατεύματα τον Φεβρουάριο. «Η Ρωσία θα διαλυθεί από μέσα. Υπάρχουν 25 εκατομμύρια μουσουλμάνοι στη Ρωσία. Πολεμήσαμε τη Ρωσία 16 φορές στο παρελθόν και θα το κάνουμε ξανά. Η εκδίκηση μας θα είναι πολύ τρομερή », είπε.

«Οι Τούρκοι κατέλαβαν την Αίγυπτο μετά την εξουσία στην Μεσόγειο. Αυτή είναι μια αποστολή ιστορικής/γεωπολιτικής σημασίας. Η Τουρκική Πολεμική Αεροπορία θα συμμετάσχει στην εκστρατεία της Λιβύης εάν χρειαστεί », είπε επίσης σε συνέντευξη τον περασμένο μήνα.
Δεν είναι μυστικό ότι η ASSAM προωθεί την ιδέα μιας ισλαμικής ένωσης που θα ηγηθεί από τον Τούρκο πρόεδρο. Υπονομεύοντας τον Οργανισμό Ισλαμικής Συνεργασίας (OIC), υπό την επιρροή της Σαουδικής Αραβίας και της Αιγύπτου, που και οι δύο έχουν δυσάρεστες σχέσεις με την Τουρκία λόγω της άνευ προηγουμένου υποστήριξης της Άγκυρας προς τις οργανώσεις της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, ο Ερντογάν προσπαθεί να αντικαταστήσει τη δική του οργάνωση για να ακολουθήσει μία ηγεσία τύπου χαλιφάτου, μεταξύ του μουσουλμανικού κόσμου.
Πέρυσι, το συνέδριο ASSAM πραγματοποιήθηκε τον Δεκέμβριο με τη συμμετοχή 44 μουσουλμανικών χωρών και επικεντρώθηκε στη συνεργασία της αμυντικής βιομηχανίας της «Ισλαμικής Ένωσης». Μιλώντας στο αντισημιτικό, αντιχριστιανικό φερέφωνο της τουρκικής κυβέρνησης, Akit TV, μετά από μια συνάντηση στην εκδήλωση, ο Τανριβερντί είπε ότι οι ισλαμικές χώρες πρέπει να παράγουν το δικό τους αμυντικό υλικό και όπλα μεταξύ τους, ισχυριζόμενοι ότι δεν μπορεί κανείς να προκαλέσει τους άλλους με τα όπλα τους.
Ο Τανριβερντί ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια του Κογκρέσου Ισλαμικής Ένωσης του 2019 ότι ο οργανισμός του, ο οποίος χρηματοδοτείται πλήρως και υποστηρίζεται από την τουρκική κυβέρνηση, εργάζεται  για να ανοίξει το δρόμο για τον πολυαναμενόμενο mahdi (προφητευόμενος λυτρωτής του Ισλάμ), τον οποίο αναμένει ολόκληρος ο μουσουλμανικός κόσμος.
Οι Τούρκοι βουλευτές της αντιπολίτευσης είχαν ρωτήσει την κυβέρνηση σχετικά με τον υποτιθέμενο ρόλο της SADAT στην εκπαίδευση του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ και τη Συρία (ISIS) και των μαχητών της Συριακής ομάδας της Αλ Κάιντα, Jabhatal-Nusrah (μέτωπο Αl-Nusra), και τις φερόμενες στενές σχέσεις μεταξύ της τουρκικής υπηρεσίας πληροφοριών MIT και SADAT. Επιπλέον, η SADAT κατηγορήθηκε για την εκπαίδευση τζιχαντιστών που έστειλε η Τουρκία για να πολεμήσουν για την κυβέρνηση της Εθνικής Συμφωνίας (GNA) στη Λιβύη.
Το Nordic Monitor ανέφερε προηγουμένως ότι η SADAT διεξάγει προγράμματα στρατιωτικής εκπαίδευσης στην Αφρική από το 2013 με τη βοήθεια διμερών συμφωνιών συνεργασίας για την ασφάλεια.

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;
Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.

Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!
Nordic Monitor  15/07/2020

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις